Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Overvliegen Scouts
Door: Guy

Evenementen


Zomerkamp Bevers - www.tarcisius.nl


Zomerkamp Bevers

Speltak: Bevers
Datum: zaterdag 29 juni 2013
Tijdstip: 13:00
Lokatie: Scouting HuBoVra in Weert

Omschrijving:

Zomerkamp van 29 juni t/m 2 juli 2013

Verslag

Zomerkamp 2013

 

Ruimtereis

 

Dit jaar mochten de Bevers mee op een speciale missie. Kapitein Izzy had een wel heel bijzondere opdracht voor ze. Hij was neergestort met zijn ruimteschip en er was een onderdeel van zijn ruimteschip neergestort bij ons op aarde. Of we die wilden gaan zoeken.

Dag 1

Bij aankomst moest iedereen zich eerst even melden bij de leiding die bij de ingang zat. Daar lag al vanalles voor ze klaar. Ze kregen een t-shirt, een mooi polsbandje en ze moesten de vingerafdruk zetten op hun eigen paspoort.
Wie klaar was met zich om te kleden, vingerafdruk te zetten en erna de handen te wassen, die mocht zijn slaapplaats in orde gaan maken. Daarna mochten alle papa’s en mama’s gaan en ging de missie beginnen.

Er kwam een bericht vanuit de ruimte. Het begon heel hard, met allemaal gekke geluiden. Het was kapitein Izzy die tot ons sprak. Hij vertelde wat er gebeurt was. Hij vroeg of de Bevers kunnen helpen met zoeken, zodat hij zijn ruimteschip weer snel kon maken. Natuurlijk wilde de bevers hem graag helpen en ze gingen dan ook snel aan de slag.

Allereerst gingen we een speurtocht lopen, door middel van verschillende ruimteraketten werd ons de weg gewezen. Ook waren er allemaal opdrachten onderweg, zoals;

  • Maak een ruimteslang
  • Loop als een astronaut
  • Spring zo hoog als een astronaut

Zo waren er nog veel meer opdrachten onderweg die we allemaal heel goed moesten uitvoeren. Want als we het zo goed mogelijk deden, maakten we de meeste kans erop dat we een onderdeel konden vinden van het ruimteschip van kapitein Izzy.

Op een gegeven moment kregen we de opdracht, ik zie… ik zie… wat jij niet ziet… en het is… Toen we dat spel aan het doen waren had een van de stafleden een wel heel bijzonder iets zien liggen in het hogere gras. Hij zag iets grijs liggen. De kinderen gingen raden en goed rondkijken of ze iets met die kleur konden zien liggen. En ja hoor, toen zagen ze het. Het leek wel een onderdeel van het ruimteschip. Snel hebben we het onderdeel in onze tas gedaan en hebben we het meegenomen terug naar het gebouw.

Omdat we doodmoe waren toen we terug kwamen, hebben we eerst maar even een rustmomentje genomen voor we verder gingen. Tussendoor ook maar eens even gaan eten, zodat we weer voldoende energie hadden om onze zoektocht voort te zetten. We hadden wel heel lekker eten. We kregen namelijk “Vliegende schotels” te eten. Dit was lekker smullen en het mocht zelfs met de handen gegeten worden.

Na het eten konden we dan weer verder, eerst maar eens even naar onze transfer ruimte gaan, kijken of we het gevonden onderdeel al terug kunnen sturen, zodat kapitein Izzy zijn ruimteschip weer kon maken. Vol spanning zit iedereen te wachten of het terug gestuurd kon worden, maar wat blijkt nu… Onze eigen machine is stuk! We kunnen dus helemaal niets terug sturen en moeten eerst onze eigen machine gaan maken.

Snel maar weer aan de slag, het maken van onze eigen machine was wat voor de volgende dag, omdat het al laat was, was er nog tijd voor een avondspel en erna was het al tijd om te gaan slapen.

Dag 2

We moesten weer vroeg uit de veren om onze machine te gaan maken. Snel wassen, aankleden en ontbijten en dan aan de slag. Er kwam weer een bericht van kapitein Izzy die ons vertelde dat onze machine stuk was en we deze moesten gaan maken. Wel vond hij het al heel goed dat we zijn onderdeel al gevonden hebben.
Allereerst gingen we onze eigen ruimteraket maken, en wel van cake. Iedereen kreeg een stuk cake en moest daar zijn eigen raket van maken. Zodra de vorm goed was, kon die ook nog mooi versierd worden. Hierna moesten de cakejes drogen en was het tijd voor een speurspel.

We hadden een heleboel verschillende plaatjes en al die plaatjes lagen ook ergens met een bak op het terrein verstopt. Het was de bedoeling dat elk plaatje in de goede bak erbij ging komen. Want als we weer een onderdeel moesten gaan zoeken, moeten we natuurlijk wel eerst even controleren of we wel goed kunnen zoeken. En jawel hoor, dit ging hartstikke prima.

’s Middags gingen we sporten, op allerlei verschillende manieren, zodat we goed in vorm zouden zijn om te gaan zoeken. Er werden allemaal verschillende sportspellen gedaan waar iedereen goed zijn best deed. En jawel hoor, aan het eind van de middag had al onze inspanning toch geluk opgeleverd. We vonden weer een onderdeel, deze zou best wel eens van onze eigen machine kunnen zijn.

Eerst maar weer eens even onze energie aanvullen, voordat deze op raakt. Dit keer gingen we hem aanvullen met ruimtefriet. Heerlijk smullen en gewoon van de tafel af eten , bord en bestek was hier niet bij nodig. De saus lag op tafel en alle frieten ook. Lekker smikkelen met de vingers.

’s Avonds eerst maar eens kijken of het onderdeel echt van onze machine was, en ja hoor! Het was inderdaad een onderdeel van onze machine. Snel eraan bevestigen en kijken of hij werkt… Maar helaas, de machine werkte nog niet. We hadden al 1 van de 2 lampen groen, maar de ander was nog rood. En we hebben 2 groene lampen nodig. We moesten dus nog verder gaan met zoeken.

’s Avonds eerst een ruimtepuzzel gaan maken, met allerlei voorwerpen moesten er gezichten gemaakt gaan worden. De voorwerpen moesten eerst gezocht gaan worden en erna kon pas gepuzzeld gaan worden.
Na deze ruimtepuzzel ook nog gaan kleien. Er werd een verhaal verteld en in dit verhaal werd verteld over een hele gekke mevrouw. Iedereen moest deze hele gekke mevrouw gaan kleien aan de hand van de kenmerken uit het verhaal.
Het was echt een hele gekke mevrouw, maar iedereen had haar heel goed gemaakt. Helaas was het ondertussen alweer tijd om naar bed te gaan. Morgen weer een nieuwe dag.

Dag 3

Weer vroeg op, zodat we weer de hele dag de tijd hadden om te zoeken. Wassen, aankleden en ontbijten. Na het ontbijt sprak kapitein Izzy weer tot ons. Hij bedankte Noulani, zij moest helaas vandaag alweer gaan, omdat ze op vakantie gaat. We misten voor onze machine nog een onderdeel en dit onderdeel konden we vinden op een plaats waar veel water is.
Hmmm… even nadenken… maar dat weten we natuurlijk wel. In een zwembad is er altijd veel water. Snel alle zwemtassen inpakken en op naar het zwembad zodat we lang de tijd hadden om te zoeken.

Lekker spetteren in het zwembad, van de glijbaan af glijden, een duik nemen in het golfslagbad. Alles was mogelijk. Iedereen kon zich lekker uitleven. ’s Middags ging het buitenbad ook open, voor de echte bikkels. Buiten van de glijbaan of van de springplank. Niets was te gek en alles kon.

Bij het terug lopen naar de auto’s zagen we weer wat op de grond liggen. Dit leek ook wel van onze machine te zijn. Had kapitein Izzy gelijk dat het bij veel water in de buurt lag. Dit onderdeel maar meegenomen.

Terug op het gebouw was de barbecue al te ruiken, we konden dus alweer lekker gaan smullen. Iedereen was wel erg moe. Dit was dan ook duidelijk zichtbaar aan alle ogen die met moeite open bleven.
Na het eten maar weer even bij onze machine gaan kijken. Het onderdeel is eraan gemaakt en nu kijken of we alle 2 de lampen groen krijgen. De machine aanzetten, alle knopjes induwen en…. Ja hoor eindelijk. We kregen 2 groene lampen. Nu konden we het onderdeel van kapitein Izzy terug gaan sturen. Maar omdat dit lang ging duren, werd er afgesproken dat de leiding dit deed als de kinderen in bed lagen. Snel alle pyama’s aan, want in bed stond hun nog een verrassing te wachten. Er was nog een film voor in bed. Na de film werd het toch echt tijd om te gaan slapen.

Dag 4

Dit is alweer de laatste dag, alles is ons gelukt. Onze machine doet het weer en het onderdeel is terug naar kapitein Izzy gestuurd. Vandaag staat ons bijna alleen nog het opruimen te wachten. Omdat het toch wel vermoeiende dagen zijn geweest met alles zoeken, konden we vandaag een beetje uitslapen. Na het uitslapen snel alles opruimen en inpakken. Daarna ontbijten. Na het ontbijt sprak kapitein Izzy weer tot ons. Hij bedankte iedereen persoonlijk voor het helpen zoeken naar de onderdelen en dat zijn onderdeel terug is worden gestuurd. Nu kon hij ook weer terug naar zijn thuisplaneet. Omdat we zo goed geholpen hadden had hij ook nog iets naar ons toe gestuurd, dit moesten we dan nog even gaan zoeken. Dit was gelukkig niet zo moeilijk, want wij stuurden dingen via onze machine naar kapitein Izzy, zo kon hij natuurlijk ook dingen naar ons sturen. Kapitein Izzy heeft ons mooie diploma’s gestuurd. Deze mocht iedereen ook nog mee naar huis nemen.

Helaas was ons kamp nu alweer voorbij. We hebben het wel heel erg leuk gehad en kijken alvast uit naar het zomerkamp van 2014!

 

Voor foto's kijk op:

https://www.facebook.com/#!/St.Tarcisius

Verslag door Joyce

Ga naar het evenementenoverzicht