Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Zomerkamp Bevers 2010 - www.tarcisius.nl


Zomerkamp Bevers 2010

Speltak: Bevers
Datum: zaterdag 24 juli 2010
Tijdstip: 14:00
Lokatie: Scouting St. Lucia in Simpelveld

Omschrijving:

Hallo Bevers en ouders / verzorgers,

Dit jaar gaan wij met de Bevers op zomerkamp en wel naar Scouting St. Lucia in Simpelveld. Dit jaar zullen wij samen met de Bevers van Scouting Nieuw-Einde op kamp gaan. Om alvast een indruk te krijgen van de kampplaats kunt u kijken op www.scoutingsimpelveld.nl

Het zomerkamp zal starten op zaterdag 24 Juli om 14.00 uur en is op dinsdag 27 Juli om 12.00 afgelopen. Het is de bedoeling dat u zelf uw kind komt brengen en halen.
Op zaterdag starten we met een gezamenlijk programma met de ouders erbij, namelijk de slaapplaats inrichten en een speurtocht om het kampgebied te verkennen, dit zal tot ongeveer 16.30 uur duren.

Het kampgeld voor de Bevers bedraagt    € 45,00
Dit bedrag gaarne voor 1 juli overmaken op:
Rekeningnummer:    1517.01.539
T.N.V. Scouting St. Tarcisius te Kerkrade
Vermeld als betalingskenmerk:    Zomerkamp Bevers/Voor- en achternaam van uw kimd

Het gezondheidsformulier kunt u bij een van de leidig vragen. Geef deze ingevuld (=evt. medicatie) en het ziekenfondspasje af bij de Beverleiding bij aankomst.

In geval van nood zijn wij te berijken op:

Joyce Haszing:          06-
Koen Bloemen:         06-

Met vriendelijke Bever groet,

Joyce, Koen, Cyriel, Berry & Vera
&
De staf van Scouting Nieuw Einde!


 

Naam:......................................................................................................... gaat mee op zomerkamp 2010.

Ik heb wel / geen *doorlopende reisverzekering.

*Doorhaal wat niet vn toepassing is 


Bagagelijst Bevers - merk a.u.b. de kleding met de initialen van uw  kind!

 

Toiletartikelen:

Toilettas

 • Tandenborstel / tandpasta
 • Kam / borstel
 • Zeep
 • 4 Washandjes
 • 4 Handdoeken
 • Zonnecrème + petje

Slaapspullen:

 • Luchtbed + pomp / matje
 • Slaapzak / dekbed
 • Kussen
 • Pyjama
 • 1 Knuffel
 • Zaklamp

Kleding:

 • Scoutfit bestaande uit: T-shirt, Bevertrui /  blouse, groepsdas en Bevercap/Scoutfit pet
 • Stevige schoenen
 • Sportschoenen
 • Eventueel slippers / sloffen
 • 5 Paar sokken
 • 5 Onderbroeken / onderhemdjes
 • 4 T-shirts
 • 2  Korte broeken / 1 lange broek
 • 1 Trui
 • Jas
 • Regenjas
 • Zwemkleding (bij mooi weer zetten we een badje op)
 • Verkleedkleren (we hebben namelijk een gekostumeerd bal)
 • Een plastic tas voor de vuile was

Overige:

 • Voorleesboekje
 • Pakje zakdoeken

Verslag

Zaterdag 24 juli

Eindelijk was het dan zover. Het zomerkamp van de Bevers was eindelijk aangebroken.
Na een lange reis in de auto (ja ja helemaal tot Simpelveld ;-) ) kwamen de bevers dan eindelijk aan op het kampterrein.

Eenmaal aangekomen gingen ze eerst met papa en mama de bedden in orde maken en daarna gingen ze samen met de ouders een tocht lopen. Er was een fototocht uitgezet die ze in groepen gingen lopen, waarbij ze onderweg allerlei opdrachten en vragen tegenkwamen die ze moesten doen.
De kinderen kregen al wat lekkers tijdens de tocht. Maar dat mag ook, want het is FEEST in het dorp Hotsjietonia. Want de bevers bestaan 25 jaar.
Ze mochten ze bijvoorbeeld spekhappen, memorie met de vernieuwde figuren uit Hotsjietonia doen, onderweg was een pauze plaats en ze kregen ook nog een ijsje.
Na de tocht gingen de ouders naar huis en ging alles dan echt beginnen, 4 dagen lang zonder papa en mama.

Eerst maar eens lekkers gaan eten, want na zo’n lange wandeling had toch iedereen wel honger gekregen. Vandaag stond er macaroni met komkommer op het menu.
Na het eten gingen de bevers die corvee hadden de afwas doen en de rest mocht even vrij gaan spelen. Toen de corvee gedaan was zijn we even met zijn allen samen gaan zitten en hebben de regeltjes verteld. Dat moet natuurlijk ook gebeuren.

Na de regels kregen de kinderen te horen wat het thema was. Natuurlijk het thema is FEEST, als we dan toch al het hele jaar feest vieren, kan het kamp er ook nog bij. De kinderen mochten zeggen wat er allemaal bij een feest hoort. Natuurlijk horen er slingers en ballonnen bij, maar ook muziek om een feestje te maken en wat lekkers om het gezellig te maken.

De kinderen kregen al te horen dat we ook een echt feest gingen houden op de maandagavond en daar moesten we dan ook wel wat voor gaan doen dit kamp. Maar dat is voor de andere dagen, want het was alweer tijd om naar bed te gaan.

Alle bevers gingen hun tanden poetsen en de pyjama aan doen. Zo nu kon iedereen lekker naar bed….
Al was dit sneller gezegd dan dat de Bevers in gedachte hadden. Na dat de bevers allemaal in en op hun bed langen, wilde ze nog helemaal niet gaan slapen en hebben dan ook nog lekker lang zitten rondspoken, maar uiteindelijk is iedereen toch lekker gaan slapen.
Zzzzzz…. Snurk… Snurk… Zzzzzz… 

Zondag 25 juli

Terwijl de leiding nog lekker in bed lag, waren de Bevers al wakker. Toch nog maar even wachten met opstaan, want het was nog vroeg. Al dachten de Bevers er anders over en wilde zich graag al gaan aankleden. Dit uiteindelijk toch maar gaan doen. Nadat iedereen aangekleed en verzorgd was, was het tijd voor ochtendgymnastiek. Even lekker wakker worden op de vroege morgen. Al hadden een paar van de leiding meer moeite met wakker worden dan de kinderen. Deze waren al fanatiek op de vroege morgen. Na het ontbijt en het lunchpakket klaar gemaakt, want vandaag gaan we weg.

Na het ontbijt moest iedereen de tas inpakken om te vertrekken. Nog even allemaal een keer plassen en dan konden we gaan. Met zijn alle naar de bus… Al hadden we deze al bijna gemist. Gelukkig toch nog net gered en toen konden we vertrekken. Eerst met de bus naar Vaals en daar overstappen. Toen nog even in de bus en toen we op het drielandenpunt aankwamen, stond "Lange Doener" ons al op te wachten.

"Lange Doener" is dan wel op wereldreis maar speciaal voor de Bevers was hij vandaag een dagje naar het drielandenpunt gekomen. Hij had zelfs al Duits geleerd. De kinderen mochten hem zelfs helpen met aan het draai-orgel te draaien.

Hierna zijn we naar de speeltuin gegaan waar ze zich lekker konden uitleven. Vooral de draaimolen waar de leiding moest duwen was erg populair (en nee deze draaide niet erg soepel, was dus hard werken nog).

Na lekker gespeeld te hebben was het tijd om te gaan picknicken. Lekker gezellig met zijn allen op een grasveld.
Na het picknicken gingen we naar het doolhof. We hebben ons opgesplitst en zijn in kleinere groepjes gaan lopen. Joyce had geen kinderen, want die was er van overtuigd dat ze toch nooit het midden kon vinden. Dat was dan afgesproken, iedereen ging het midden zoeken en Joyce wachtte bij de uitgang totdat iedereen weer daar was. Iedereen ging de weg zoeken, makkelijker gezegd dan gedaan. De weg in het doolhof was best moeilijk, maar alleen Joyce die juist zei dat ze het midden niet kon vinden stond als eerste in het midden.

Na een tijdje de weg te hebben gezocht, kwam dan toch ook het eerste groepje aan in het midden. De andere groepjes hadden zich ondertussen verzameld en zijn als een grote groep gaan zoeken. Uiteindelijk is iedereen toch in het midden weten te komen, soms met wat hulp, maar het was ook wel erg moeilijk.

Daarna maar weer terug met de bus, al moesten we wel erg lang wachten voor die kwam. Maar wie lang moet wachten wordt uiteindelijk wel beloond. Want terug op het gebouw stonden er frietjes op het menu. Dat was lekker smullen.

Na de frietjes was er dan ook nog een toetje. Dus het wachten werd wel beloond.

’s Avonds na het eten hebben we nog even lekker bij het kampvuur gezeten en werd het alweer tijd om naar bed te gaan. Gelukkig sliepen ze vandaag iets sneller dan gisteren.

Maandag 26 juli

Vandaag waren de rollen omgedraaid, terwijl de kinderen nog lekker lagen te slapen stond de leiding alvast op. Het duurde daarna ook niet lang voor de kinderen wakker werden.

Eerst maar eens lekker gaan ontbijten voor we met het programma gaan beginnen. Vandaag viel het weer een beetje tegen, het regende…

Dus dan maar binnen blijven. Allereerst zijn we feestmaskers en feesthoedjes gaan knutselen, want vanavond is het dan eindelijk zover. Dan begint het grote feest. Iedereen heeft hele mooie hoedjes en maskers gemaakt.

Na het knutselen even alles opruimen en alles klaar maken voor de lunch.

’s Middags hebben we (vanwege het slechte weer) film gekeken. Alle kinderen konden even lekker op bed liggen en lachen om de grappige acties van Tom & Jerry. Na de film zijn we nog spelletjes gaan doen. Natuurlijk moesten we ook nog even de feestzaal gaan versieren met slingers en ballonnen.

Tegen de avond leek het weer toch een beetje op te klaren, en dus konden we lekker buiten gaan bbq-en. Toen we eindelijk allemaal lekker aan het smullen waren, begon de lucht toch wel weer te betrekken. Toen dus maar weer met alles naar binnen, om binnen verder te eten. En gelukkig maar, want we waren nog niet goed en wel binnen toen het alweer begon te regenen.

Na de bbq was het eindelijk tijd voor het grote feest. Iedereen kon zich gaan klaarmaken, alleen waren Hippe en Karo niet zo snel met omkleden. Dus alle kinderen hadden zich snel verstopt in de feestzaal en Joyce ging Karo en Hippe halen en zeggen dat alle Bevers weg waren. Ze gingen overal zoeken maar konden de Bevers niet vinden. Totdat we snel met de Bevers de muziek aan hadden gezet en deden alsof het feest al lang in volle gang was. Toen kwamen Karo en Hippe ook eindelijk en ging het feest echt van start. Allemaal lekker dansen op de muziek. Tijdens het feest was er natuurlijk ook nog wat lekkers te snoepen en te drinken.

Koen kreeg ook nog een bedankje van de groepsbegeleidster, omdat hij 5 zomerkampen heeft mee gemaakt als leiding.

Uiteindelijk werd het toch weer tijd om naar bed te gaan. Nog 1 nachtje slapen en dan weer lekker naar huis.

Dinsdag 27 augustus

Vandaag is alweer de laatste dag van het kamp aangebroken, dus eerst opstaan en dan alles opruimen. Iedereen ging aan de slag met zijn eigen spullen in te pakken en de bedden op te ruimen. Dit ging erg snel, voor we het wisten was alles al opgeruimd en konden we lekker gaan ontbijten.
Het was wel een erg apart ontbijt vandaag, namelijk een stilte ontbijt. Alle dagen was het nog niet zo stil tijdens het eten geweest als vandaag. Het was duidelijk te merken dat iedereen toch wel moe was.Aan het einde nog even de verjaardag van Shirley en Julie gevierd en toen kwamen de ouders alweer om ze op te halen.

Binnenkort zie je hier ook foto´s er bij!

Verslag door Joyce en Koen

Ga naar het evenementenoverzicht