Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Winterweekend Bevers - www.tarcisius.nl


Winterweekend Bevers

Speltak: Bevers
Bevers
Datum: zaterdag 22 januari 2011
Tijdstip:
Lokatie: H.K.

Omschrijving:

Beste Bevers, ouders en verzorgers,

Misschien hadden jullie er al iets over gehoord, maar het beverweekend komt er alweer aan. Dus wordt het hoog tijd dat we jullie gaan informeren over dit gebeuren!

Heel het weekend wordt een avontuur op zich. We spelen spelletjes, doen zotte dingen en we houden ons vooral niet in om ons volledig uit te leven. Je vraagt je natuurlijk af wat het allemaal zal worden, maar daar moet je nog even op wachten en als je het wilt ontdekken moet je dus zeker meegaan.

Het enige wat we gaan verklappen is dat we dit weekend gaan starten met de installatie van 3 Bevers en 3 stafleden. Dit zal duren van 10.00 tot 12.00 uur. Hiervoor willen wij u allen dan ook uitnodigen om bij aanwezig te zijn.

Wanneer gaat dit spannende avontuur van start?
Op zaterdag 22 januari om 10.00 uur beginnen we met het weekend en op zondag 23 januari om 13.00 uur is het weer afgelopen.
De kosten voor dit weekend zullen € 10,00 bedragen.

Laat ons zo snel mogelijk weten of je meegaat op dit ongelooflijke weekend, door onderstaand strookje in te vullen en af te geven aan de beverleiding voor zondag 16 januari.

Met vriendelijke groet,
De beverleiding
Koen, Berry, Vera, Cyriel en Joyce

 


Naam Bever:_______________________________

Gaat wel / niet * mee op Beverweekend.

(* doorhalen wat niet van toepassing is)

 


Bagagelijst Winterweekend


Slaapspullen

ƒß Luchtbed + pomp / matje
ħ Slaapzak / dekbed
ħ Kussen
ħ Pyama
ħ Knuffel
ħ Zaklamp

Toiletartikelen

 ƒß Toilettas
 ƒß Tandenborstel
 ƒß Tandpasta
 ƒß Kam / Borstel
 ƒß Zeep
 ƒß Washandje
 ƒß Handdoek

Kleding

ħ Uniform, bestaande uit: Bevertrui / blouse en das (a.u.b. voorzien van naam)
 ƒß Stevige schoenen
 ƒß Evt. Pantoffels
 ƒß 2 Paar sokken
 ƒß 2 Onderbroeken / hemdjes
 ƒß T-shirts / Truien
 ƒß Broeken
 ƒß Jas
 ƒß Evt. Regenjas
 ƒß Een plastic zak voor vuile was

 ƒß Rugzakje
 
 

Verslag

Installatie Bevers

Voor de bevers was 22 januari geen gewone zaterdagochtend want deze zaterdagochtend hadden alle bevers eerst hun bedje opgemaakt in ons HK, ze mochten lekker blijven logeren.

 

 

In de grote zaal stonden ook al allerlei spullen klaar, ballonnen, appels bekers, koekjes, koffie, een groot doek aan de muur en nog veel meer…wat zou er gaan gebeuren??

 

Vandaag worden 3 bevers én 3 beverleid(st)ers Vera, Cyriel en Berry, geïnstalleerd, ze krijgen allemaal een échte scouting-bever-blouse en dan horen ze er helemaal bij. Maar voordat dit officiële onderdeel begint, start een heuse quiz: ”de bevers tegen de leiding”.  De bevers moeten allerlei opdrachten doen en proberen om dit beter te doen dan de leiding. Ze moeten bijvoorbeeld proberen om zoveel mogelijk schoenen te verzamelen en ook moeten ze een woord spellen en zoveel mogelijk bewoners van Hotsjietonia opnoemen. Bijna alle opdrachten blijken een makkie voor de bevers…………...maar voor de leiding nog even niet. De leiding verliest en moet nog een paar extra opdrachten doen gelukkig kan Vera goed stapelen met appels en wordt Berry een beetje gematst met bekertjes blazen. Cyriel moet op een heel lastige manier snoepjes eten maar dat zie je verderop in dit Lopend Vuurtje nog op een foto.

 

Daarna volgt de installatie. Eerst krijgen de kids en daarna de nieuwe leiding de insignes op hun blouse gespeld en natuurlijk krijgen ze ook onze groepsdas om, hun scoutfit is dan helemaal compleet.  Bevers gefeliciteerd met jullie nieuwe leden en heel lang veel scoutingplezier samen!

Verslag door Esther

Ga naar het evenementenoverzicht