Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Kaderweekend - www.tarcisius.nl


Kaderweekend

Datum: vrijdag 4 februari 2011
Tijdstip: 00:00 tot 00:00
Lokatie: Hoensbroek

Omschrijving:

In het weekend van vrijdag 4 februari t/m zondag 6 februari vindt het kaderweekend plaats voor alle kaderleden. Dit jaar gaan we naar het scoutinggebouw van "Scouting de Stutters" in Hoensbroek. Het belooft in ieder geval een (ont)spannend weekend te worden.

 

 

Verslag

Het eerste weekend van februari was het zover… Het kaderweekend!

Omdat normaal de weersomstandigheden in februari niet zo gunstig zijn hebben we dit weekend niet in een tent maar in een ander scoutinggebouw in Hoensbroek doorgebracht.

Het beloofde een heus moordweekend te worden! Alles tijdens dit weekend stond in het teken van moord, verdachten, alibi’s en het oplossen van moord.

 

Nadat we op vrijdagavond het gebouw hadden verkend en de slaapplaatsen hadden onderverdeeld gingen we “ Levend Cluedo” doen. Iedereen werd de wijk ingestuurd met de opdracht om kaartjes te zoeken. Op deze kaartjes stonden een moordwapen, een plaats delict en een slachtoffer. Door de gevonden kaartjes weg te strepen hield je op het einde de drie juiste oplossingen over. Helaas had niet iedereen de juiste oplossing, maar we hadden nog een heel weekend om dit te oefenen.

 

Nadat iedereen weer terug in het gebouw was hebben we nog gezellig onder het genot van een kop warme chocomelk bij de (al dan niet brandende) open haard gezeten.    

Na het ontbijt op zaterdag ochtend hebben we ‘krantenmeppertje’ gespeeld. Iedereen kreeg een moordwapen en (in de tweede ronde) een plaats delict toegewezen. We gingen in een kring zitten en één iemand stond in het midden met een krant. Degene die aan de beurt was moest snel een moordwapen roepen en als de mepper sneller was met slaan dan dat degene was met het roepen van een ander moordwapen dan moest er gewisseld worden. Wil je geoorloofd iemand eens hard meppen dan is dit spel zeker een aanrader… Vervolgens gingen we moordenaartje spelen. De helft zat op de stoel (slachtoffer) en de andere helft (dader) stond erachter, één dader had echter geen slachtoffer en moest er één zien te krijgen door middel van knipogen naar de andere slachtoffers. indien het slachtoffer snel genoeg was kon deze naar de andere stoel rennen. De moordenaar kon deze echter tegen houden door middel van ‘tikken’ op de schouder.

Na een korte break met koffie, thee en koek gingen we naar Maastricht…. In Maastricht werden we in twee groepjes verdeeld en gingen we het heuse “Flikken Maastricht” spelen.

 

Iedere groep kreeg een dossier waarin een profiel van een slachtoffer, krantenknipsels, getuigenverklaringen en een routebeschrijving was opgenomen. In Maastricht moesten er dan vervolgens alibi’s gecheckt - en getuigenverklaringen geverifieerd worden. Dit gebeurde onder andere door cryptische omschrijvingen en puzzels. Ook moesten we cafe’s binnen om nieuw bewijsmateriaal te krijgen. Tevens werden er bepaalde winkels bezocht door een aantal dames. Ons is echter nog steeds een raadsel welke aanwijzigen daar te vinden waren ;-) Ook ging de route langs mooie plaatsen in Maastricht, waar je normaal gesproken niet snel komt.  Al met al was het een zeer leuke en geslaagde tocht.  

Nadat iedereen weer terug was in het gebouw werd er weer een poging gedaan om de open haard aan te maken, gezien de hulp van de verkennerstaf lukt het deze keer wat sneller en bleef het vuur ook langer branden. Na het avondeten (Spaghetti met als toetje pudding) volgde de rechtzaak van de gekrenkte Spice Girl. Vooral Yoeri speelde zijn rol erg overtuigend, waardoor de rechters, de parketmeester en de jury al voordat hij twee zinnen had gezegd onder de tafel lagen van het lachen. Nu de lachspieren bij iedereen warmgedraaid waren konden we verder met het echte werk: Het moordspel van de lama’s! Hierbij kwamen verschillende personen, moordwapens en locatie aan bod en zorgde voor veel hilarische momenten. Zo werd koekiemonster aangezien voor Yoeri (hoe zou dat nou komen?) en kreeg een pioniertouw ook een hele andere betekenis.

Ter afsluiting van de avond werd nog het alom bekend ‘Weerwolvenspel” gespeeld. Een spel vol beschuldigingen en discussies! Na een (voor sommige korte) nachtrust was de laatste dag van dit moordend weekend aangebroken. Na een stevig ontbijt werden de wandelschoenen wederom aangetrokken voor het laatste programma onderdeel. Een coördinatietocht welke doormiddel van kaart en kaarthoekmeter gelopen werd. Tijdens deze tocht werd nog een korte pauze ingelast voor koffie/thee/chocomelk en koek en het inladen van gestrande mensen.  Na deze pauze werd de tocht voortgezet richting gebouw. Eenmaal op het gebouw aangekomen hebben we met z’n allen alles opgeruimd en gepoetst en vertrokken we weer richting huiswaarts… Al met al een leuk en zeer geslaagd weekend!    

 

Wist je dat:

- Onze groepsvoorzitter goed kan snurken? 

- Onze nieuwe welpenleider (John) zijn eerste kaderweekend ook goed heeft doorstaan?

- Hij hier wel enkele blauwe plekken aan heeft overgehouden? 

- Onze welpenleidster (Balou) zeer spectaculair in de legerauto kan klimmen?

- Ze hierbij wel wat hulp nodig heeft gehad?

- Onze staf hele goede rechercheurs zijn?

- Yoeri heel overtuigend toneel kan spelen?

Verslag door Guy

Ga naar het evenementenoverzicht