Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Wereldspelen Tiel - www.tarcisius.nl


Wereldspelen Tiel

Speltak: Welpen
Datum: vrijdag 13 mei 2011
Tijdstip: 15:30 tot 18:00
Lokatie: Tiel

Omschrijving:

We gaan met 8 kinderen en met 4 man leiding  van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei naar de Wereldspelen in Tiel.

We gaan gezamelijk in auto's naar Tiel.

Op vrijdagmiddag 13 mei om 15.30 uur vertrekken wij met auto's  van ons HK. en we zullen zondag 15 mei rond 18.00 uur terug zijn op ons HK.

Voor meer info kijk op www.wereldspelen.eu

 

Groetjes,

de Welpenleiding

Verslag

Vol goede moed vertrokken op 13 mei de welpen Sven, Luc, Robert, Robin, Felicia, Wouter en Jordy en de gids Isa naar de Wereldspelen Australië in Tiel. Dit zou een zonnig weekend worden waarin diverse spellen met als thema Australië  aan bod zouden komen.

Na een toeristisch ronde door Schinveld ging het al snel richting Eindhoven. Aldaar werd even boordjes met knakworststop gemaakt om de inwendige mens te versterken. Deze stop leverde bijna ook een privé politie-escorte op!! Helaas verdween bij het opruimen het pannetje waarin de worstjes warm waren gemaakt in een grote vuilniscontainer. Echter, welpen en hun leiding zijn zeer creatief in het oplossen van problemen. Met vereende krachten lukte het toch het pannetje weer “boven water te krijgen”!

Daarna verliep de reis naar Tiel verder vrij vlekkeloos, en aldaar aangekomen werd begonnen met het opzetten van de tent. Tevens vond meteen kennismaking met andere welpengroepen plaats. In totaal zouden 250 scouts van 13 verschillende scoutingen deelnemen aan deze wereldspelen

 

Na een koude nacht en een uitvoerig ontbijt kom met de eerste speldag begonnen worden; hierbij werden de welpen ook met andere groepen gemengd; fanatiek werd aan de slag gegaan; aan het einde van de dag resulteerde dit in de tussenstand in een fraaie 6e plaats.
s-Avonds kon iedere groep een eigengemaakt stukje over het thema presenteren; ook hierbij lieten zich de welpen van hun beste kant zien; alleen de presentator van deze avond had toch wat moeite met het uitspreken van de naam van onze scouting. Een fraaie foto van de groep hangt nu als aandenken in het welpenlokaal.

Ook de 2e dag stond weer in het thema van de spellen met nieuwe groepen. Deze keer moest ook de leiding aan de slag. Hierbij moesten Anja en John over het springkussen en daarbij een puzzel compleet maken. Tijdens het eindspel moest iedere welp individueel zoveel mogelijk spellen in 1 uur proberen te doen.

Uiteindelijk bleek dat de welpen hun fraaie 6e plaats vast hadden weten te houden.

Moe, maar voldaan werd daarom huiswaarts gegaan.

Scouting Tiel; bedankt en…. Tot volgend jaar!!

 

Verslag door John

Ga naar het evenementenoverzicht