Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Winterweekend 2011 Explorers - www.tarcisius.nl


Winterweekend 2011 Explorers

Speltak: Explorers
Datum: vrijdag 18 maart 2011
Tijdstip: 00:00 tot 00:00
Lokatie: Birgelen

Omschrijving:

Het Winterweekend is dit jaar op 18-19-20 maart en wordt gehouden in Birgelen-DL (bij Roermond de grens over). Natuurlijk gaan we onze wisseltroffee verdedigen, want wat is nog beter dan drie keer op rij winnen?? Juist ja, vier keer op rij winnen ;-). Zoals het er nu uitziet gaan we met 4 explorers en 4 rovers. Iedereen krijgt hetzelfde programma maar de groepen doen wel apart mee. Lijkt erop dat Roger en Debby er nog een troffee bij moeten gaan maken dan...?? We hebben nog plaats rechts naast de openhaard ;-)
Het thema dit jaar is carnaval, hier kan je alle kanten mee op natuurlijk...dus leg na de carnaval je spullen nog even niet op zolder!
  

Verslag

Van 18 t/m 20 maart (weliswaar bijna lente) zijn onze Explorers samen met onze Roverscouts op Winterweekend geweest in Birgelen (DL), vlakbij Roermond net over de grens.
Dit weekend had als thema carnaval, want dit was het 11e keer winterweekend en dat in het jaar 2011!

Tijdens het jaarlijks terugkerende Winterweekend "strijden" de deelnemende groepen om een wisseltroffee die, na drie keer meedoen, al weer 3 opeenvolgende jaren een plaatsje had aan onze muur :-)

Na aankomst hebben we allereerst onze tent opgezet. We stonden midden tussen de bomen, een hele mooie plek!

Daarna was het tijd om op nachthike te gaan...tijdens de nachthike moeten ze met verschillende kaart- en kompastechnieken laten zien dat ze de weg kunnen vinden van post naar post, alwaar een opdracht gedaan moet worden. Onze Explorers vertrokken als eerste. Jos en ik stonden bij de 1e post te wachten tot de eerste groep van rechts zou aankomen. En opeens...stond Mick naast het linkerraam van de auto, we schrokken ons kapot! Ze waren dus van achter ons gekomen en niet van rechts haha...

 


Tijd voor de eerste opdracht: ballonvouwen! Ze moesten met ballonnen individueel of samen iets creatiefs doen. Het werd een breedbekbrulkikker die een nonnevot aanvalt (hoezo fantasie??)Nu moesten ze het eerste routedeel (strippenkaartroute) van de hike inleveren en kregen ze van ons een nieuwe: een kaart met een blinde vlek en twee punten A en B. Ze liepen meteen de verkeerde kant op... en velen na hen ook trouwens! Onze Roverscouts hadden een hele mooie creatie gemaakt, een octopus die door de tsunami was aangespoeld. Later dat weekend vrat de octopus alle andere ballondieren op en transformeerde in een zeer lelijke hoed ;-)

Nu op zoek naar post twee alwaar ze chocomelk mochten drinken. De explorers hadden dit toch vrij snel gevonden. De rovers, die in eerste instantie perfect waren gelopen, hadden toch wat minder geluk. Ze gingen al vrij snel de verkeerde kant op (door op betrouwbaar uitziende mensen te vertrouwen) en kwamen daardoor ongeveer 1.5 uur later bij post 2 aan dan de groep voor hen.

Bij post 3; het bekende erwtensoepspel. Maak een blik erwtensoep open zonder blikopener...en de inhoud mag je vervolgens opeten..mjammie. De rovers hebben deze post gemist door een foutje op de kaart. Gelukkig waren ze helemaal niet verdrietig om het feit dat ze hierdoor geen erwtensoep hadden.

Bij post 4 (bijna terug bij onze kampplaats) was het de bedoeling om geblinddoekt iemand anders te schminken...de opdracht was: maak een venetiaans carnavalsmasker (wat is dat??).Zelfs als je wel wist hoe het eruit hoorde te zien, was het nog een hele klus om dit geblindoekt voor elkaar te krijgen.
Het was dan ook best lachen en er waren fraaie creaties te zien op de gezichtjes van enige explorers en rovers!

Om zes uur 's ochtends was iedereen weer terug bij de kampplaats en doken we onze bedjes in om tot 12 uur te slapen...daarna tijd voor brunch: spek en ei! We waren onze gasflessen vergeten maar gelukkig had Gerardus een gasfles voor ons!

 


We hadden de rest van de middag voor onszelf, het programma begon pas om 20.00 uur (Sketch). Om een uur of 4 zijn we naar de kampvuurplaats gegaan alwaar Jos een broodje Hopman ging maken (wat is dat nou weer?). Het bleek erg lekker te zijn! Men neme een turks brood en snij dat doormidden. Leg er zoveel hamburgers op tot het brood bedekt is, hierover heen gebakken uitjes, mayonaise en curry en om het geheel af te maken een schijfje tomaat in het midden en klaar is je broodje Hopman! Vervolgens wel in vieren snijden, en dat kreeg ik maar met moeite op ... avondeten hoefden we niet meer te maken haha

 

Zie hier Kyara die een broodje hopman naar binnen werkt :-)

Daarna was iedereen druk bezig zich voor te bereiden op de sketch. Iedere groep moet een sketch bedenken die in het thema past, in dit geval Carnaval! Ze worden beoordeeld op verschillende punten door een jury (de begeleiders). De Explorers waren niet goed voorbereid en hadden jammer genoeg ook geen themakleding.

  

De Roverscouts hadden een leuke sketch in elkaar gezet, een carnavalsquiz waarin de rovers lieten blijken dat ze toch echt de beste carnavalisten zijn! Pius won uiteindelijk met hun kabouter Wesley sketch: "ik haat carnaval". En vervolgens ging hij al zappend voor de tv zitten waar allerlei programma's voorbij kwamen, o.a. sesamstraat en Bob Ross.'s Avonds hebben we gezellig rond het kampvuur gehangen en werden er nog wat sterke verhalen verteld haha.

Zondag om 09.00 uur begon het onderdeel sport en spel.

  

Per spel/onderdeel zijn er 5 minuten om punten te scoren. Ze moesten zagen, blikjes schieten, elastiekvissen, laars gooien, hoefijzer smijten en zaklopen maar dan anders en tot slot de pingpongcarrousel!

Het spelcircuit werd gewonnen door onze eigen rovers. Hierna was het tijd voor opruimen en inpakken!

Om 12 uur werd de einduitslag bekend gemaakt en het bleek dat op slechts 1 puntje verschil met onze Roverscouts, de Explorers van Pius dit jaar de troffee hebben gewonnen!
Je moet een ander ook eens wat gunnen natuurlijk ;-)

We verheugen ons nu al op het winterweekend van 2012!

Chantal


 

Verslag door Chantal

Ga naar het evenementenoverzicht