Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Zomerkamp Gidsen 2011 - www.tarcisius.nl


Zomerkamp Gidsen 2011

Speltak: Gidsen
Datum: zaterdag 9 juli 2011
Tijdstip: 9:00
Lokatie: Teuven

Omschrijving:

Hi Gidsen and Parents,

Ja, hoor jullie raden het al, as you fellows het Campbook weer mee naar home krijgen then duurt het nog maar a couple of weekjes en than….. Jihaaaaa……

Zadel your kanarie en wij Trekken er weer een weekje op uit

Lekker gezellig met alle meiden slapen op de prairie in de tent en in de door ons zelf gebouwde keuken lekkere bruine bonen met spek maken Jihaaaa.

Zeg nou zelf wie wil dat niet.

Na vorig jaar een mooi 10 daags kamp gehad te hebben, gaan we nu weer op de oude vertrouwde wijze op kamp. Vorig jaar waren we nog met heel veel Scouts samen op Jubileumkamp in Roermond, dit jaar zullen e weer zoals vanouds weer met de Verkenners gaan.

Ons reisdoel zal dit jaar België zijn, het plaatsje genaamd Teuven (Nabij Gulpen) ligt niet zo heel erg ver van Landgraaf (+/- 28Km). Zoals het er nu uitziet zullen wij daar met ons stalen ros heen gaan.

Teuven ligt in het Waalse gedeelte van België wat dus in houd dat daar Frans gesproken wordt. Het is een heel mooi heuvelachtig gebied met veel mooie natuur er omheen. Teuven werd al in de 8de eeuw als "Tofinum" vermeld. Het dorp ligt in een prachtig golvend landschap, omringd door uitgestrekte bossen. De neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 steekt opvallend hoog boven de rest van het dorp uit.

Vertrek

Wij zullen op zaterdag 9 juli om 9.00uur vanaf de HK vertrekken zorg dus dat je rond 08.30uur in compleet uniform met daar onder het Scouting T-shirt en je handbagage op de blokhut bent.

Verder verwachten wij dat je op vrijdag 8 juli tussen 19.00en 20.00uur je bagage komt inleveren op de HK zodat wij de materiaalwagen verder kunnen inladen.

Voor de zaterdag van vertrek dienen jullie zelf voor een LuPa (lunchpakket) te zorgen.

Terugkomst

Op zaterdag 16 juli zullen wij rond de klok van 15.00uur weer arriveren op de HK.  Waar wij dan gezamenlijk de materiaalwagen zullen leeg maken, en het zomerkamp officieel afsluiten.

Maar de Gidsen kunnen bellen zodra we klaar zijn.

Verder nog wat dingetjes die jullie moeten weten:

 

Familie Hollands

Varn 13

Be-3793 Teuven 

 << Telefoonnummers van kampadres en leiding staan in de papieren versie van het kampboekje >>

Dit adres kan worden gebruikt voor post naar de kampeerders. Wil je hierbij duidelijk de naam van de groep Scouting St. Tarcisius vermelden?

 

 • Het kampgeld:

Het kampgeld van € 80,00 moet voor 1 juli worden overgemaakt naar het rekeningnummer van de penningmeester van onze groep (zie het stukje met algemene informatie elders in dit boekje)

 

 • Het zakgeld:

De gidsen mogen € 10.00 aan zakgeld meenemen, dit is immers voldoende voor enkele kaartjes en nog wat andere spulletjes te kunnen kopen.

Zakgeld dat teveel is, zal door de leiding worden ingenomen. Dat zou jammer zijn want hoe moeten wij dan nog ons eigen zakgeld opkrijgen.

 

 • Gezondheid:

Wij vragen nog aan je ouders of ze eventuele medicijnen in een doosje of een zakje willen doen en te voorzien met je naam. Deze eventuele medicijnen kunnen ze dan inleveren samen met de bagage bij je eigen staf op vrijdag 08 juli.

Lever (voor diegene waar wij het nog niet van hebben) ook het gezondheidsformulier van uw dochter in dat achter in dit boekje staat, ook al heeft uw dochter geen klachten er staan ook andere dingen op die wij eventueel nodig zouden kunnen hebben.

 

 • Bagage:

Merk je kleding en vooral je uniform, das en pet goed.

En doe dan je bagage in een grote sporttas en niet in een koffer want daar is in de tent geen plek meer voor. Voor eventueel thema kleding zie op de bagagelijst!

Neem ook geen waarde volle spullen mee zoals walkman, radio en zeker géén GSM of andere dure spullen. Een fototoestel mag je natuurlijk wel meenemen anders kun je geen leuke kiekjes van al die gezellige en leuke momenten maken.

Zo dat zal het ongeveer moeten zijn van onze kant.

Tot slot willen wij een ieder die mee op kamp gaat een te gek, zonnig en super gezellig kamp wensen. En iedereen die niet mee op kamp gaat een mooie vakantie toewensen en tot in het nieuwe scouting jaar.

Rest ons alleen nog iedereen een geweldig kamp toe te wensen.

Anja, Myrthe, Dave en Guy

 

Wij starten weer op vrijdag 26 augustus!


 

Bagagelijst:

- volledige uniform
- identificatie bewijs

- slaapzak
- luchtbed of matje (neem bij een luchtbed ook de pomp mee)
- kussen
- stevige (dag-)rugzak waar minimaal je slaapzak in past.
- kleerhanger
- pyama
- handdoeken
- 2 theedoeken
- toiletartikelen (tand- pasta en borstel, zeep, anti muggen spray, enzovoorts)
- washandjes
- zakdoeken
- Bord, mok en bestek bij voorkeur mepal

- zwemkleding en badlaken
- ondergoed voor elke dag
- zak voor vuile was (bijvoorkeur een linnenzak)
- sokken voor elke dag (liefst nog enkele reserve)
- enkele T-shirts (denk aan het scouting T-shirt)
- warme trui
- regenkleding en evt. laarzen
- stevig ingelopen wandelschoenen (1)
- sportschoenen
- themakleding ! (Wilde westen)
- 2x lange en korte broek
- Scoutingpet
- fatsoenlijke zaklamp (2) met volle batterijen en eventueel reserve batterijen
- zakmes (dus inklapbaar)
- waskom
- bidon (te plaatsen op fiets maar ook aan riem te bevestigen)
- kaart of bordspel (geen computerspellen)
- bandenplakset
- fietsslot

1) Sterk aanbevolen, een Hike op gymschoenen lopen is meestal geen pretje.
2) Dit is dus niet je fietslicht of telefoon-LED, houdt er rekening mee dat je met je zaklamp minimaal je eigen pad goed moet kunnen verlichten.

Tip: markeer zoveel mogelijk spullen met je naam of initialen.

  

Verslag

Zomerkamp Gidsen te Teuven

Het Wilde Westen 2011

 

Zaterdag 9 juli ’11

Zaterdag morgen 8:30uur het is weer zover, bij ons HK verzamelen langzaam de Gidsen en Verkenners om samen op kamp te gaan.

Als rond 9 uur iedereen daar is wordt er vertrokken per fiets naar Teuven, wij vermoeden dat wij rond 1 uur aan zullen komen in Teuven.

De reis van de kids vordert spoedig want om half 11 staan ze al in Wijlre op de rust plaats. Vanaf hier is het niet zo heel ver meer tot Teuven.

Hier maken we een kleine stop om eventjes wat uit te rusten en iets te eten en te drinken.

Het is rond de klok van 12 uur als Guy de eerste fietsers de berg bij Teuven op ziet komen en zo arriveren de harde fietsers langzaam allemaal op de kampplaats.

Iedereen is nu gearriveerd en langzaam lopen we met zijn allen het tractorspoor omlaag naar ons terrein. Hier moeten we nog wachten op de vader van Martijn die nog met de tractor en ons materiaal onderweg is naar Teuven. Deze zou rond 12 uur vertrekken uit Landgraaf.

Dit geeft ons dus de gelegenheid om nog eventjes lekker uit te rusten en ons lunchpakket verder op te eten.

Iedereen kijkt zijn ogen uit, wat een groot terrein is dit en dat helemaal voor ons alleen.

Nu is het verder nog wachten op de pa van Martijn, iedereen begint zich nu wel te vervelen. Guy en Martijn besluiten om naar boven te lopen en daar op de uitkijk te gaan zitten naar de tractor en ons materiaal.

 Na een kwartiertje gewacht te hebben komt dan eindelijk de tractor in zicht. Snel wordt de tractor naar ons kampterrein geloodst.

Met vereende krachten wordt de aanhangwagen snel leeg gemaakt en wordt gestart met de opbouw van de tenten.

Gelukkig is het droog, maar dit zal dan ook niet van lange duur zijn. Na een half begint het te plensregenen en iedereen zoekt een afdakje boven zijn of haar hoofd.

Het mag allemaal niet baten ondanks het schuilen worden we toch allemaal nat, iedereen heeft het water in de schoenen staan. (Wat een rot weer ook).

Eindelijk de tenten staan. Nu nog snel de keuken verder inrichten en we zijn klaar voor vandaag.

’s Avonds gaan we het een en ander vertellen wat we wel en wat we niet mogen op het terrein waarna we nog het spel “Postkoets smokkelspel” spelen en moe maar voldaan lekker vroeg naar bedje gaan.

 

Zondag 10 juli ‘11

Pfffffff……. Wat is dit nou weer? Mijn god het is de wekker, is het dan alweer kwart voor 8?

Nou ja dan zit er niets anders op om dan toch maar op te staan……. Grrrrrr.

Wassen, aankleden en …….. wat is dat? Brrrrr….., o ja koud water, blijft toch altijd weer wennen de eerste ochtend.

Is de koffie al klaar wordt er geroepen, maar helaas deze moet hier ook ouderwets gezet worden en dit duurt dus even.

Ondertussen roepen we de Gidsen ook op, hop hop opstaan wassen en aankleden. Wie wil er corveeën?

De Gidsen die corvee hebben moeten nog meer opschieten want om half 9 gaan we ontbijten, ons eerste ontbijt op kamp. Ik blijf het toch een speciaal gevoel vinden.

Daar wij gisteren niet alles op het kampterrein hebben afgekregen gaan we vanochtend verder met het verder opbouwen van het kampterrein.

Ronald gaat met de Verkenners beginnen met het pionieren van de saloon en Guy neemt de Gidsen mee voor het pionieren van de toegangspoort van “St. Tarcisius City”.

Na een paar uurtjes hebben we daadwerkelijk een saloon en een toegangspoort. Onze stad is nu echt klaar met echte ouderwetse lantaarns, poort, paardenstalling voor ons stalen ros, Saloon en zelfs een echte galg met Jack de bungelaar.

Na de lunch gaan we het spel  “Goldrush” van Ronald en Guy spelen.

De bedoeling is dat de groepjes op zoek gaan naar de goud klompjes, maar voordat ze deze kunnen vinden hebben ze eerst nog een aantal spullen nodig.

De tocht begint met gewone (moderne) indianen sporen (afzetlint), en als ze het goed doen dan brengt dit spoor hun bij een eenzame indiaan waar ze door middel van dollars zo gunstig mogelijk een Indianen kaart moeten zien te bemachtigen.

Als ze dan de kaart hebben is het de bedoeling dat ze op zoek gaan naar een goudzeef waar ze vervolgens de goudstukjes mee moeten zeven.

Na de zeef gevonden te hebben moeten ze hun weg op de kaart verder vervolgen in de richting van Slenaken waar ze in het beekje de Gulp op zoek moeten naar de kleine goudstukjes.

Het groepje met de meeste goudstukjes en het meeste restgeld heeft gewonnen.

Eenmaal weer terug op het kampterrein gaan we beginnen met het corvee voor het avondeten.

Na het avondeten en het uitbuiken is het dan weer tijd voor het avondspel het bankovervalspel.

De winnaars (individueel of per groep) kunnen steeds dollars winnen om zo hun zakgeld aan te vullen, dit is dus mooi meegenomen voor de winnaars.

Na het spel is het dan tijd voor de opening van ons saloon in St. Tarcisius City, iedereen gaat zich in stijl kleden (als Cowboy of Cowgirl).

Ook hebben we een aantal hoofdrolspelers in ons stadje, ik stel ze eventjes aan jullie voor:

 • Sheriff………….... Christiaan Fijen, probeert de orde in St. Tarcisius City te handhaven.
 • Deputy…………… Myrthe Wouters, helpt de Sheriff met het handhaven van de orde.
 • Dodengraver….… Ronald Weelen, loopt de hele dag jan en alleman op te meten voor zijn lijkenkisten.
 • Mexicaan…….….. Michiel Jung, probeert je alleen maar illegale spullen aan te smeren.
 • Gringo……………. Dave Martens, een heel vaag figuur zwerft maar wat rond is niet veel in ons stadje.
 • Barkeepster……...Anja Habets, eigenaresse van de Saloon.
 • Cancan dame…... Joyce Haszing, zorgt voor het entertainment in de Saloon en helpt de barkeepster.
 • Bankdirecteur….. Michel Handels, de corrupte bankdirecteur ziet meer uit als een boef dan directeur.
 • Burgemeester...... Guy Willems, Babbelt graag en leidt graag iedereen rond in zijn stadje. 

 

Na de geweldige opening is het dan weer tijd geworden om de kids hun onderkomen in te jagen, en zich klaar te maken voor de nacht.

 

Maandag 11 juli ‘11

Retteketet, allemaal uit jullie bed, weer een nachtje voorbij.

Na het ontbijt wordt het klaar maken voor de speurtocht die door het dorp Teuven zal leiden.

Tegen 12 uur vertrekken de Gidsen voor de speurtocht waar halverwege een kleine stop wordt gemaakt voor een lekker ijsje, daarna wordt er weer verder gelopen om nog van de mooie omgeving en de natuur te genieten.

Vandaag krijgen we ook nog bezoek van Irmgard (de vriendin van Guy). Ze is jarig en ze trakteert vandaag op cake. Irmgard en Guy staan de Gidsen op te wachten bij het beekje de Gulp. Hier worden de schoenen uitgedaan en lekker door de beek geplensd, want potverdorie wat is het vandaag weer warm zeg.

De afkoeling doet goed en de Gidsen amuseren zich voortreffelijk.

Irmgard en Guy vertrekken al vooruit om drinken klaar te maken, even later zijn de Gidsen ook weer terug op het terrein.

Er moet nog een nieuwe HUDO gegraven worden. Dyonne, Wievien en Layla nemen het initiatief en beginnen te graven en te graven.

Tegen 4 uur komt Cathelijn en komt ons de rest van de week vergezellen, Ze is eerst nog met haar familie op pad geweest en komt daarom vandaag pas aan op kamp.

De rest van de Gidsen proberen hun draai te vinden op deze o zo warme maandag.

Guy heeft een geniaal idee en rijdt de aanhangwagen richting de kraan. Samen met Michel (hij was niet mee op de Hike) legt hij daar een zeil in om vervolgens de aanhangwagen met water vol te laten lopen.

Ooooooo, wat is dat lekker verkoelend als je daar met je voeten in zit.

Al snel hebben de Gidsen dit door en zitten ze er ook met hun kont in. En plenzen ze vrolijk verder tot aan het avondeten. Na het avondeten neemt Irmgard weer afscheid van iedereen en Guy brengt haar weg naar Gulpen waar ze de bus weer naar huis pakt.

Na het avondeten hebben de grieten nog een echte “Ladies Night” waar de meiden kunnen en mogen doen wat normaal niet mag. Ook is voor hen de Saloon deze avond weer open zodat ze ook weer iets te snoepen kunnen kopen.

Op programma verder hebben we nog een nachthike staan, maar we komen tot de ontdekking dat we geen stafkaarten voor het gebied hebben, deze hebben de Verkenners immers mee.  We besluiten de meiden dan maar een vrije avond te geven.

Langzaam wordt het weer tijd om de tenten op te zoeken, en de staf gaat weer gezellig bij de keuken van de Gidsen zitten en amuseert zich met het fotograferen van de mooie maan die deze avond hoog boven ons kampterrein staat.

Pffff is trouwens wel vermoeiend om de maan goed op de foto te krijgen, geloof dat we ook maar naar bed gaan.  Kunnen wij ook een beetje bij slapen. Welterusten en tot morgen.

 

Dinsdag 12 juli ‘11

Tringggggggggggg…….. daar gaat die verdomde wekker weer.

Maar ja, meteen opstaan en aankleden. Zonnetje schijnt al lekker, koffie zetten en nog eventjes genieten van een lekker kopje koffie voordat de Gidsen wakker gemaakt worden.

Langzaam komt ook de rest van de staf de tent uit om zich te wassen en toch maar even van een lekker kopje koffie te genieten.

Half negen gaan we de Gidsen maar eens uit de tenten rammelen, het is nu wel goed geweest en hebben wel lang genoeg uitgeslapen.

Weer stellen we de vraag wie er wil corveeën, nu gaan toch wel heel moeizaam de handjes omhoog. Na ja dan is er geen ontbijt vandaag, toch dan maar een paar handjes de lucht in.

Joepieeeee…. Ons ontbijt is gered.

Op het programma staat niet veel voor vandaag, gewoon een lekker kalm aan dagje. Iedereen kan en mag haar eigen draai aan deze ochtend geven.

Dyonne en Wievien beginnen weer te graven aan de nieuwe HUDO, tja ze willen de verkenners toch maar een poepje laten ruiken dat de Gidsen dit wel degelijk kunnen.

Daar de HUDO van de Heren ook al ver verbruikt is moet deze ook weer opnieuw gegraven worden, Myrthe en Joyce zien hier wel een uitdaging in en begeven zich ook driftig aan het graven.

De rest van de Gidsen en staf verschansen zich in de Saloon of in de aanhangwagen waar het toch weer lekker afkoelen is.

Tegen de Middag druppelen de Verkenners weer binnen op het kampterrein, zij hebben al ijverig gelopen vanuit Schweiberg waar ze de nacht door gebracht hebben in een boomgaard bij de familie Cerfontein (onze grote dank hier voor).

De boys ruimen hun spullen op en gaan zich verzorgen om dan ook nog lekker van het mooie weer te genieten.

Ronald en Guy buiten de gelegenheid uit om boodschappen te doen, maar tijdens het boodschappen doen slaat het weer om en begint het te regen.

We balen nu wel een beetje want we hebben vanmiddag eigenlijk Boerengolf op programma staan, misschien dat het nog ophoudt met regenen en dat we het dan alsnog gaan doen.

Het wordt te laat en besluiten het Boerengolf te verschuiven naar een later tijdstip in de week.

Vanavond schaft de pot tortilla’s met gebakken aardappelen. Mmmmmm dat gaat smaken, alleen van die gebakken aardappelen gaat niet veel gegeten worden. Wedden…?

Mmmm…, wat zijn die tortilla’s lekker! Iedereen zit te smullen en heeft de saus tot aan zijn of haar oren zitten. Nadat iedereen twee tortilla’s op heeft passen er geen aardappelen meer bij, iedereen zit tot bovenaan vol.

Na het corvee spelen we nog het “Railways to the West” spel, een spel waar ze goed moeten rennen. Dat is goed want dan zakken de tortilla’s weer wat beter.

Ook hier kunnen de Gidsen en Verkenners weer extra dollars verdienen voor in de Saloon. Ze hoeven dus alleen maar met hun groepje het spel te winnen.

Er wordt een harde strijd geleverd tussen de twee ploegen, maar uiteindelijk zal het de ploeg van Dyonne zijn die wint.

Het is dan weer zover, de Saloon opent deze avond weer zijn deuren en iedereen zal weer verkleed de Saloon binnen stormen om blikjes, chips of andere zoetigheid in te slaan.

Voor deze avond heeft de Barkeepster Anja met haar assistente Joyce zich een Saloon spel laten invallen. Zoals zich dit in het echte Wilde Westen gehoord zal hier een echt “pistolen duet” gespeeld worden, de andere cowboys of cowgirls die langs de kant staan die kunnen inzetten op de twee schutters. Het geld dat wat ingezet wordt, wordt vervolgens verdeeld onder de mensen die op de winnende persoon hebben in gezet.

 

Woensdag 13 juli ‘11

Joepieeeeeee het is woensdag onze badderdag, lekker schoon weken in een zwembad. Zeg nou zelf wie wil dat nou niet.

Na het ontbijt en iedereen zijn zwemkleding gepakt heeft wordt er vertrokken naar Mosaqua in Gulpen.

Daar moeten we nog even wachten tot dat alle Gidsen en Verkenners bij elkaar zijn, er moet namelijk twee keer gereden worden om iedereen in Gulpen te krijgen.

Eindelijk! Iedereen is daar, we kunnen naar binnen.

Zoals gewoonlijk gaat het er met de boys weer ruw eraan toe, opstoppingen, trekken en duwen. Maar och, dat hoort er allemaal bij.

Het gaat weer tegen half 5 en het einde is dan ook weer inzicht. Anja krijgt telefoon. Het is Dave met geweldig nieuws.

Puk, het zusje van Layla en Yip  is geboren, alleen Layla weet hier nog niets van. Nadat we Layla ingelicht hebben en ze even met Dave getelefoneerd heeft  gaan we ons omkleden en snellen Joyce en Guy zich naar de supermarkt om daar beschuit met muisjes te gaan halen.

Op het kampterrein terug staat al hoog bezoek op ons te wachten.

Hetty, Esther & Maurice met de kids, Fieny en nog meer mensen komen ons in St. Tarcisius city bezoeken, en krijgen daarom ook een rondleiding.

Deze avond staat BBQ op het programma, maar mmmmmm hoe gaan we dit doen?

Het regent al geruime tijd en hebben ook geen droog hout, toch wagen Michiel, Bram en een aantal verkenners en natuurlijk het strenge toeziend oog van Roel Nieuwenhuis een gok en proberen het vuur alsnog aan te krijgen.

Ondertussen zijn de ouders van Joyce ook gearriveerd met een elektrische BBQ, dat zal helaas niet van lange duur zijn. Na een paar minuten slaat de stroom uit en krijgen we hem ook niet meer aan.

Dan wordt het maar BBQ in de pan, is weer eens iets anders.

Tijdens de BBQ worden Anja en Michel nog in het zonnetje gezet, zij gaan nu beide al hun 15e  kamp mee met de Gidsen en Verkenners, dat is dus niet  niets en worden door Esther (ondanks de regen) eventjes goed in het zonnetje gezet en krijgen dan ook een kleine attentie.

 Nadat het bezoek allemaal langzaam weer vertrokken is keert de rust weer in St. Tarcisius City.

We gooien de saloon nog open en de Gidsen en Verkenners kunnen nog een kleine proviand inslaan voor die avond.

Er zitten her en der wat groepjes verspreid in de saloon. Het ene groepje doet een bordspel, de anderen zitten te tekenen en weer anderen zijn in de stromende regen bezig om alsnog het vuur aan te krijgen.

De Gidsen gaan deze avond een beetje op tijd naar bed, we gaan maar alles opruimen en laten de kinderen wassen en lekker de tent in gaan waar ze dan nog een tijd mogen kletsen.

Tot morgen…..

 

Donderdag 14 juli ‘11

Deze dag brengt ook geen beter weer met zich mee, het is nat en guur. Het waait ontzettend hard.

De keukententen krijgen het zwaar te verduren en dreigen om te waaien net zo als de HUDO tent van de heren.

Het is een moeizame start, voordat iedereen de tent uitkomt en gewassen is. Vindt dit ook niet gek met dit weer, je zou ook liever in je slaapzak blijven liggen.

Tegen 11 uur vertrekken Layla en Guy richting Landgraaf om het kleine nieuwe zusje van Layla en Petekindje van Guy te gaan bewonderen.

De rest van de Gidsen gaan deze middag het befaamde borengolf spelen waar de meesten zich al zo op verheugen.

Laat in deze middag zal iedereen weer terug zijn op het kampterrein, ook Anja komt deze avond weer terug.

Zodra Anja weer aanwezig is kunnen we starten met koken, de corvee ploeg maakt zich klaar.

Vanavond lekkere drumsticks, dat gaat smullen worden. Zoals je het op de foto’s ook kunt zien smaakte het verschillende mensen bij ons aan tafel beregoed.

Normaal mogen de andere Gidsen niet in de keuken rond hangen tijdens het corvee, maar vandaag is het zo koud en nat dat zich iedereen verzamelt en knus in de keukentent verzameld en rond de tafel gaat zitten.

Na het avondeten en het corvee mogen de Gidsen nog zelf programma invullen, maar dit is maar van korte duur.

Iedereen is nat en koud.

 We gaan maar alles opruimen en laten de kinderen wassen en lekker vroeg de tent in gaan, door het slechte weer kunnen we toch weinig doen, ook wij zelf zoeken maar vroeg het bedje op.

Tot morgen…..

 

Vrijdag 15 juli ‘11

Jaaaaaaa een bijzonder goede ochtend want het zonnetje staat al hoog aan de hemel, gelukkig weer een beetje goed weer.

Lekker de laatste dag van het zonnetje gaan genieten met leuke spellen.

Maar eerst wassen,aankleden en een goed stevig ontbijtje met lekkere verse broodjes (gesponsord door Anja) naar binnen werken.

Nadat het corvee gebeurd is gaan we beginnen met het spel “Cowboys en Indianen” van Myrthe. Hier moeten de Gidsen en Verkenners  verdeeld worden in twee groepen (Cowboys en Indianen).

De bedoeling is dat ze bij elkaar wapens en munitie gaan stelen en dit gaan inleveren  voor goudklompjes.

Langzamerhand wordt het weer tijd voor de lunch, want ja van die actieve spelen wordt je nu eenmaal hongerig.

Na het lunchuurtje en de afwas zullen de Gidsen zich weer volledig op het tweede spel van deze dag storten.

De bedoeling van dit spel is dat ze zelf een Westernstadje moeten bouwen. Dit doen ze door middel van kaartjes te zoeken die over het hele terrein verspreid liggen.

Ze moeten diverse handelswaar bij elkaar zien te sprokkelen. Deze handelswaar kunnen ze dan vervolgens weer inleveren en zo kunnen ze dan beetje bij beetje hun stadje bij elkaar bouwen.

De overgebleven staf begint al langzaam met de afbraak van wat tenten en andere bouwprojecten.

 Zo werden al twee ruimtevaarders afgebroken, de poort werd al weggeruimd en de wastent van de Gidsen moest er ook al aan geloven.

Na dat dit allemaal gedaan is, is het ook weer langzaam tijd voor het avondeten.

Anja en Isa zijn al vertrokken richting Aubel, want vanavond staat bij de Gidsen frietjes op het menu.

Mmmmmm, lekker de hele week verheug ik mij hier al op.

Na het eten start de corveeploeg als gewoonlijk de afwas, en Guy gaat de fietsen in de aanhangwagen laden.

Jaaaaaa, jullie lezen het goed, de fietsen van de Gidsen gaan de aanhangwagen op.

De Moeder van Dyonne wordt gebeld of zij ook nog met een aanhangwagen kan komen en Ruud (de man van Anja) wordt ook nog gemobiliseerd voor morgen Gidsen komen te laden.

De avond staat zoals het bij ieder zomerkampeinde in het teken van een afscheidsavond.

Normaal zouden wij een bonte avond houden met tal van leuke sketches en andere ongein.

Maar daar wij de hele week al in het Wilde Westen leven willen wij deze avond ook in stijl afsluiten en een echte casino avond houden.

Hier kunnen de Gidsen en Verkenners hun zakgeld nog eventjes goed verdubbelen om de laatste restjes van chips, snoep en blikjes te kopen.

Maar als je het de hele week allemaal een beetje slim aan gepakt had dan kon je wel eens met een mooi zakcentje weer naar huis gaan, want je kunt de overgebleven dollars na het kamp weer inwisselen voor Euro’s.

Na het casino avondje wordt er nog eventjes gezellig met zijn allen aan het kampvuur gezeten. Maar tegen 22 uur is het voor de Gidsen toch echt tijd om naar bed te gaan.

Want morgen is immers weer een erg drukke en zware dag, want dan is het weer afbreken van het kamp geblazen.

Slaap goed en tot mogen…..

 

Zaterdag 16 juli ‘11

Guy is als eerste uit te tent en dat zal ook een beetje gestraft worden want hij breekt zowat zijn nek over een pionierpaal die voor de staftent ligt.

Het is de pionierpaal die bij de tent stond als lantaarnpaal van de mainstreet, maar waarom ligt hij hier? Zo te zien is hij overgebroken.

Later blijkt dat in de laatste nacht diverse dingen, door mensen die dachten grappig te zijn, ontvreemd te zijn op het kampterrein.

Langzamerhand worden de anderen ook allemaal wakker, en iedereen valt wel iets op wat weg is.

Maar goed geen tijd voor hier verder bij stil te staan, eerst de kinderen wakker maken en ontbijten.

Ronald gaat eens op zoek en komt daadwerkelijk met een saloondeurtje dat op een tafel lag (die ze overigens ook mee genomen hebben) terug.

De rest blijft als van de aardbodem verdwenen.

Na het ontbijt gaat het dan beginnen. De rest van de tenten gaan plat, de keukens worden weer netjes schoon gemaakt en opgeruimd.

Alles gaat goed en snel, zelfs het weer speelt vandaag mee zodat we alle materialen mooi droog en schoon weer thuis krijgen.

Tegen 11 uur arriveert ook alweer de tractor met aanhangwagen die ons materiaal komt ophalen.

Met vereende krachten wordt de aanhangwagen snel geladen zodat de vader van Martijn weer richting Landgraaf kan rijden.

Als laatste gaan we allemaal op één lange lijn staan en starten we met zijn allen een potje zeumeren om de laatste papietjes en andere spullen die niet op het grasveld thuis horen op te rapen.

Als laatste worden de vuilniszakken nog op de aanhangwagens geladen zodat we deze boven bij de boer achter kunnen laten.

Ondertussen drinken de verkenners nog iets voordat ze weer op de fiets stappen en weer richting Landgraaf gaan.

De Gidsen zullen natuurlijk eerder dan de Verkenners op het gebouw arriveren, afgesproken wordt dat zodra de Tractor met de spullen aankomt op het HK de Gidsen de aanhangwagen zullen afladen en alles netjes in het lokaal neer zetten.

Bij de Moltweg schiet de Tractor net voor Guy de Pasweg op. Mooi denk ik dan hoeven we op de tractor al niet meer te wachten.

Snel en behendig rijdt de vader van Martijn de aanhangwagen de oprit van het HK naar binnen.

Snel wordt hij open gemaakt en met vereende krachten door de Gidsen leeg gemaakt.

Nadat de aanhangwagen leeg is wordt er nog snel iets gedronken en nemen de Gidsen een voor een afscheid.

Het zal dan ook niet lang duren voordat de Verkenners binnen zullen druppelen op de fiets.

 

Een fijne vakantie, en tot vrijdag 26 augustus 19 uur.

Willen jullie meer foto’s van kamp bekijken? Kijk dan op www.scouting-tarcisius.hyves.nl

 

 •  
 •  
 •  

Verslag door Guy

Ga naar het evenementenoverzicht