Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Overvliegen - www.tarcisius.nl


Overvliegen

Speltak: Alle speltakken
Datum: zaterdag 1 oktober 2011
Tijdstip: 10:00 tot 12:00
Lokatie: HK

Omschrijving:

Beste Scouts,

Elk jaar wisselen weer veel kinderen van speltak omdat ze te oud (en te wijs) zijn geworden. Zoals bekend noemen wij dat bij Scouting ‘Overvliegen’. Dit jaar gaan 17 leden overvliegen en dat zal natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan.

Daarom is iedereen uitgenodigd om op zaterdag 1 oktober aanwezig te zijn bij het overvliegen. Het wordt een leuke groepsactiviteit waarbij de overvliegers natuurlijk centraal staan.

Om 10:00 wordt iedereen verwacht aanwezig te zijn op het HK. Het overvliegen is afgelopen om 12:00. Denk eraan om geschikte kleding aan te doen want het is een buitenactiviteit.

Geef voor 1 oktober door aan je leiding of je wel of niet komt.

Scoutinggroetjes,

Organisatie Overvliegen (Berry, Koen en Ronald)

Verslag

Vandaag zijn de overvliegers aangekomen bij hun nieuw speltak. Hiervoor moesten ze zich verstoppen in het bos en werden ze gezocht door groepjes die in een slinger liepen. Als een groepje bij hen in de buurt kwam dan moesten ze meelopen met de slinger. Maar er was natuurlijk ook een gevaar. De snelle tikkers John en Esther liepen rond en probeerden de overvliegers uit de slinger te tikken om ze weer opnieuw te verstoppen.

Aan het einde van dit spel waren veel overvliegers gevonden maar ook terug verstopt. Toch was er een winnaar. Een groepje had tot het einde 2 overvliegers in het groepje gehouden door uit de buurt van de tikkers te blijven.

Na de drinkpauze werd het tweede deel ingezet. De overvliegers moeten natuurlijk wel bij het juiste speltak terecht komen. Hiervoor moesten de groepjes aanwijzingen gaan zoeken in het bos. Hier kregen ze maar 10 minuten voor. Daarna konden ze met behulp van de aanwijzingen de overvlieger op de juiste plaats zetten A, B, C, D, E of F. Deze stonden voor de 6 verschillende speltakken. Met de gevonden aanwijzingen (maximaal 8) waren na een aantal rondes alle overvliegers op de juiste plek.

Als laatste kregen de overvliegers hun overvliegcertificaat zodat ze officieel waren overgevlogen.

Verslag door Ronald

Ga naar het evenementenoverzicht