Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Bosopruimen - www.tarcisius.nl


Bosopruimen

Speltak: Bevers
Welpen
Verkenners
Gidsen
Explorers
Alle speltakken
Datum: zaterdag 17 maart 2012
Tijdstip: 10:00 tot 13:00
Lokatie: HK en dan het bos

Omschrijving:

Beste leden en ouders,

Echte scouts, wat we natuurlijk allemaal zijn, komen veel in het bos. Spellen, speurtochten of gewoon een stevige wandeling zijn ons niet vreemd. Als grote gebruikers van het bos mogen we wel eens wat terug doen. Daarom gaan wij op zaterdag 17 maart tussen 10:00 en 13:00 de handen uit de mouwen steken en het bos opruimen!

De Stichting Bosbeheer Landgraaf zorgt voor de vuilniszakken, handschoenen en knijpers zodat we ons werk goed kunnen doen. Uiteraard kunnen we in 3 uur niet het hele bos schoonmaken (dat loopt immers door tot Brunssum) maar gaan we ons best doen om het bos rondom het kapelletje op te ruimen.

We rekenen op jullie !

Tot zaterdag 17 februari,

Bosbeheer Landgraaf en Scouting St. Tarcisius Landgraaf

Verslag

Om 10:00 's morgens stonden zo'n 40 kinderen en staf klaar om het bos in te trekken. Na een openingswoord van Ronald en Jan Spiertz van Stichting Bosbeheer Landgraaf werden de handschoenen aangetrokken, de prikkers stevig beetgenomen en de vuilniszakken in stelling gebracht.

Het eerste bos (naast de Kleikoeleweg) gaf ons al meteen genoeg werk. Er lag van alles:autobanden, bloempotten, veel papiertjes en verpakkingen, en zelfs luiers.... Heel jammer om te zien wat mensen allemaal denken te moeten achter te laten in het bos. Daarna was het bos rondom het kappelletje aan de beurt. Hier viel het allemaal mee. Toch werd wel nog een gedeelte van een bureaustoel gevonden.

Na 1,5 uur zijn we kort naar het HK terug gelopen om wat te drinken en te eten. Als laatste hebben we rondom het speelveld aan de Kleikoeleweg en de Puddelerweg schoongemaakt. Hier lag veel rommel.

Resultaat was een aanhangwagen vol afval. Jammer dat het in het bos lag maar gelukkig is het nu weg. Ondanks dat het vies karweitje is heeft iedereen met plezier zich ingezet. Het resultaat is dan ook een schoner bos waar wij als Scouting mooit gebruik van kunnen maken.

Leuk om te vermelden is dat Omroep Landgraaf onze werkzaamheden gefilmd heeft. Dit wordt binnenkort uitgezonden!

Via de onderstaande link kun je de uitzending terug zien.

http://www.youtube.com/watch?v=2go2362YSBw&feature=player_embedded

Verslag door Ronald

Ga naar het evenementenoverzicht