Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Natuurwerkdag 2012 - www.tarcisius.nl


Natuurwerkdag 2012

Datum: zaterdag 3 november 2012
Tijdstip: 08:30 tot 12:00
Lokatie: Kasteel Schaesberg

Omschrijving:

Verslag

Natuurwerkdag 03 November 2012,

 

Het was zaterdag en het was typisch herfstweer, regen, koud en guur. Om half negen moesten wij ons verzamelen bij het HK, waarna wij met 2 auto’s vertrokken naar de ruïne van Schaesberg.

Eenmaal aangekomen konden wij ons melden in de kantine van de plaatselijke visvereniging, waar wij ons heerlijk konden opwarmen aan de haard.

Na ongeveer een klein uurtje te hebben gewacht op onze collega scouts van PiusXII, konden wij eindelijk beginnen met het werk. Jan Kluskens van het IKL vertelde wat wij moesten doen en daarna begonnen wij dan ook naar hartelust te rooien en te snoeien. Wij moesten knotwilgen knotten, bomen zagen en struiken snoeien, iets wat je als scout niet snel zult doen. Maar toch is dit belangrijk voor de ontwikkeling van de natuur.

Nadat wij een uur of twee ongelooflijk ons best hadden gedaan, was het tijd voor pauze. Anja had voor heerlijke broodjes gezorgd en de dames van de kantine maakte het feestje compleet met een heerlijke kop, oer-Hollandse, erwtensoep. Toen wij dit alles genuttigd hadden, was het weer tijd om de handen uit onze mouw te steken en nog een dik uur hard te werken. Rond de klok van twee uur kwam Dhr. Kluskens ons bedanken voor onze geweldige inzet, verder kwam een afvaardiging van scouting Limburg ons vereren met een bezoek en kregen wij nog bezoek van onze Burgermeester Vlecken.

Eenmaal terug op het HK werd er snel afscheid genomen van elkaar en kunnen wij terug kijken op een geslaagde natuurwerkdag 2012. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden, zet dan 2 November 2013 op je kalender. Volgend jaar kan iedereen mee die wil, dus heb je zin om iets voor de natuur te doen en wil je met de hele groep erop uit, meld je dan bij Dave Martens (dave@tarcisius.nl). Uiteraard zullen wij nog met informatie komen zodra er informatie is van de Natuurwerkdag.

 

 

Verslag door Dave

Ga naar het evenementenoverzicht