Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Vredeslicht 2012 - www.tarcisius.nl


Vredeslicht 2012

Datum: zaterdag 22 december 2012
Tijdstip: 07:00 tot 17:45
Lokatie: Utrecht

Omschrijving:

Vredeslicht ophalen in Utrecht voor Landgraaf

Verslag

Laten we vast beginnen met ons verslag......

Zaterdag morgen 22 december  05:45 de wekker rinkelt  bij sommigen om op te staan, bij weer andere was het nog vroeger. Tijd om ons klaar te gaan maken voor vertrek naar Utrecht.

Het is 6:45 uur als zich bij het station van Landgraaf verschillende scouts gepakt en gezakt voornamelijk met lantaarns verzamelen. Langzaam  verplaatsen wij ons naar het perron voor de trein, maar eerst nog eventjes de kaartjes afstempelen.

Hè eindelijk, na meteen al met vertraging vertrokken te zijn in Landgraaf zitten we dan eindelijk weliswaar een intercity later in de trein richting Utrecht.
Nadat iedereen een plekje gevonden had, zijn we dan uiteindelijk om 7.45 uur vertrokken vanuit Heerlen. Iedereen is maar meteen begonnen met ontbijten, want ja het was toch wel vroeg en niet iedereen had tijd om te ontbijten thuis…

Station Sittard, hier wordt al gezongen door Gemma. "we zijn"er bijna, we zijn er bijna maar nog niet helemaal".......

09:08  Uur station 's Hertogenbosch, nog een klein half uurtje en we zijn weer op Utrecht CS. En dan zijn we ook weer een stapje korter bij het Vredeslicht.....

Het zoveelste liedje passeerde de reveu, “we zaten met mm daar boven in de mm

We hadden pret voor tien....”. Ja die van Pius die zingen allemaal gekke liedjes in de trein haha.

09:45 uur We zijn aangekomen op de plek van bestemming. Zojuist al lekker iets gedronken. Nu de kids even rondkijken wat er allemaal te doen is en dan gaat het van start . ;-)Ook de befaamde Vredeslicht badge al bemachtigd, ook die voor Thom..... Verder hebben wij nog een andere mooie verrassing die we terug meenemen naar Landgraaf…… en daar bedoelen wij dan niet het Vredeslicht mee. Het loopt al aardig vol hier in Utrecht, de scouts Emma, Jaimy, Anouk en Julie amuseren zich kostelijk hier in Utrecht.  Ze hoppen van de ICE naar de Intercity en van de Intercity naar de Sprinter.
Straks weer meer over het verloop hier in Utrecht

Het licht in ontvangst mogen nemen. Het was deze keer geen bekende Nederlander die het kwam uitdelen, maar twee scouts van Scouting Lindeheuvel uit Geleen die het mochten doen. Dat moet toch wel een hele eer zijn als je het Vredesvlammetje mag uitdelen aan de ander aanwezige scouts.  Zo meteen beginnen we aan de terugreis, zodat we op tijd terug zijn om het in Landgraaf verder te verspreiden

Het Vredelicht is in de trein onderweg naar landgraaf. Wederom weer gezelligheid tot en met. Ook al is niet iedere reiziger het ermee eens dat Scouting één brok gezelligheid is en de scouts gezellig liedjes zingen..... Maaaaaar het blijft toch wel gezellig, en zingen ook gewoon vrolijk door!

Zo station Eindhoven, reis verloopt voorspoedig. Het Vredeslicht zal dus tijdig arriveren in Landgraaf.... 

Station Sittard nog eventjes en we zin weer in Heerlen.

In Heerlen waait één lantaarn uit, gelukkig blijft de andere netjes branden, voorzichtig met de Duitse trein van Heerlen naar Landgraaf en vooral zorgen dat die ene lantaarn niet uit gaat.  Dat is mkakkelijker gezegt dan gedaan met de rijkunsten van deze machinist.  

 We zijn weer terug in Landgraaf.... ennnnn de lantaarn brand nog snel andere lantaarn weer aansteken me het vuur van de brandende lantaarn en naar huis. We gaan frietjes eten met de meiden.... Lekker dat hebben de meiden ook wel verdient.....

 

Later verscheen nog het onderstaand bericht van Piet Deckers (initatiefnemer van Vredeslicht Nederland) op onze facebookpagina:

Piet Deckers is het gelukt om het Vredeslicht brandend in Landgaarf te krijgen ? Neem aan van wel...Veel succes daar ! 

Is toch wel een leuke gewaarwoording dat de mensen van Vredeslicht Nederland aan ons denken en ons toch dit berichtje sturen. 

 

Verslag door Guy

Ga naar het evenementenoverzicht