Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Nieuwjaarsreceptie - www.tarcisius.nl


Nieuwjaarsreceptie

Speltak: Alle speltakken
Datum: zondag 5 januari 2014
Tijdstip: 13.00-16.30
Lokatie: HK

Omschrijving:

Verslag

Zo, de nieuwjaarsreceptie 2014 is net achter de rug, het was weer eens ouderwets gezellig! Elk jaar organiseren de Explorers een nieuwjaarsreceptie voor de groep. Zo leren ze allerlei vaardigheden zoals plannen, een begroting maken en inkopen doen voor een grote groep mensen. Natuurlijk is de opbrengst voor de Explorer kas, op die manier verdienen ze wat extra’s voor bv. het zomerkamp.

We starten altijd begin december met het maken een planning, er worden uitnodigingen gemaakt en er wordt een thema bedacht i.v.m. de aankleding. Om het voor de jeugdleden nog leuker te maken, plannen we de laatste jaren een weekend in als de nieuwjaarsreceptie wordt gehouden.

Het weekend begon voor ons op vrijdagavond om 19.00 uur, nadat we allemaal aanwezig waren op het HK, zijn we met de groep gaan Glowgolfen in Kerkrade. Erg leuk om een keer te doen! Daarna zijn we terug richting het HK gegaan en hebben we de slaapplaatsen in orde gemaakt. Vervolgens hebben we verder gewerkt aan onze thema aankleding.

Zaterdag zijn we op tijd opgestaan om na een ontbijtje aan de slag te gaan en de grote zaal om te toveren tot “party-ruimte”. Het thema is Casino Royal en alles wordt aangekleed in het thema. Bij een feestje hoort natuurlijk muziek en ook een drankje mag niet ontbreken, daarvoor maken we een bar. De entree buiten wordt gepionierd en versierd met een welkoms banner.

 

Het meeste werk is nu klaar en ’s middags is het tijd om ons nieuwe jeugdlid Camilla te ontgroenen en installeren. Het programma is bedacht door degene(n) die het laatst ontgroend zijn en na goedkeuring van de begeleiding kunnen we beginnen! Camilla is wel een beetje nerveus maar wordt bijgestaan door Kyara. De beiden dames worden verkleed met kleding uit de verkleedkist en gaan vervolgens richting Mc Donalds om een hamburger te bestellen. Dit verloopt vlekkeloos, ze hebben er nog lol in ook en gelukkig zien ze nergens iemand die ze kennen, dat scheelt. Teruggekomen bij het HK is er een “proeverij”, Camilla gaat geblinddoekt allerlei dingen proeven, zoals yoghurt met sambal en citroensap (lekkere marinade trouwens!) en nog wat speciale drankjes. Ze ondergaat alles moedig, nu is de ontgroening voorbij. Voor de installatie moeten er nog wat uitdagingen overwonnen worden. Allereerst moet ze geblinddoekt een wafel, die omlaag hangt aan een touwtje van het plafond, maar net té hoog om er zonder hulp bij te kunnen, opeten. Hiervoor mag ze de hulp van haar collega-explorers inschakelen en met samenwerken lukt het! Nu moet ze op de groep vertrouwen door zich geblinddoekt achterover te laten vallen, nu maar hopen dat ze opgevangen wordt…en ook dit gaat prima. Ten slotte testen we haar vindingrijkheid met een drietal raadseltjes. Nu volgt de officiële installatie door Yoeri. Dit verloopt prima en al snel is het tijd om haar met onze linkerhand te feliciteren!

 

We gaan de tafel dekken omdat we gaan gourmetten! Het is goed eten in goed gezelschap, maar we kunnen na afloop niet rustig gaan “uitbuiken”. We worden aan het werk gezet, voeten van de vloer, Wesley is in da house, hij heeft een drietal expressieve spellen voor ons in petto. We weten nu dat sommige mensen wat leniger zijn dan anderen…na een laatste spelletje hints gaan we gezellig bij het kampvuur zitten. Daarna is er een filmavond voor degenen die wakker kunnen blijven wordt het zelfs een filmnacht…

Zondag rustig opstarten en om tien uur ontbijten. We treffen nog wat laatste voorbereidingen voor de nieuwjaarsreceptie die om 1 uur begint. Als het zover is zit iedereen klaar om de gasten te ontvangen en al snel zien we het ene bekende gezicht na het andere bekende gezicht verschijnen. Na afloop ruimen we om vijf uur alles op met hulp van onze laatste gasten. Nadat we gezamenlijk frietjes met een snack hebben gegeten gaat iedereen moe en voldaan naar huis, morgen weer naar school/aan het werk! Het weekend is omgevlogen!

Verslag door Chantal

Ga naar het evenementenoverzicht