Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
www.tarcisius.nl

Organisatie - Geschiedenis


1996 1997 1998 2001 2002-Heden

1996:

Alsof één brand en een verplichte verhuizing nog niet genoeg waren brandt op 21 juli de nieuwbouw gedeeltelijk uit. De schade is zo groot dat dit gedeelte van het gebouw niet meer te herstellen is. Verder is de materiële schade ook niet gering want veel kampmateriaal heeft rookschade opgelopen omdat het nog uitgestald was in het gebouw. Ook is een groot gedeelte van de reeds ingezamelde rommel voor de Fancy Fair verbrand welke dan ook dat jaar zal worden afgelast.

De brandstichter is nooit gevonden.

1997:

De groep heeft tot het voorjaar van 1997 zijn onderkomen gehad in de Basisschool de Carousel (welke 5 jaar later zelf door brandstichting zou afbranden). In de zomer is de nieuwe ‘nieuwbouw’ helemaal gereed en heeft de groep een nog mooier gebouw dan het voorheen had. Door een grote inzet van de gehele groep en veel sympathisanten heeft St. Tarcisius het weer voor elkaar gekregen. Alleen drukt de financiële aderlating nu nog steeds door bij de vereniging en een eventuele volgende ramp kan fataal zijn.

1998:

Dhr Boumans wordt de nieuwe Pastoor in Nieuwenhagerheide en wordt daarmee ook onze nieuwe aalmoezenier. Voor de groep en Pastoor Boumans is dit een bijzonder feit daar hij in het verleden twee jaar bij ons stage heeft gelopen vanuit Rolduc.

2001:

Weer heeft onze groep een tragische gebeurtenis te verwerken. Na een ziekbed van bijna een jaar sterft Hein Mulders op 58-jarige leeftijd. Nadat hij jarenlang Rowanchef is geweest heeft hij nog de functies groepspenningmeester en, als laatste, magazijnbeheerder bekleed. Als één van de meest actieve leden van de groep wordt hij erg gemist.

2002-Heden:

Na een tijdelijke terugval in leden is de groep langzaam weer het groeien naar het oude niveau in de speltakken: Bevers, Welpen, Kabouters, Verkenners, Gidsen, Rowans, Sherpa’s en Pivo’s. De vereniging staat er goed voor dankzij de inzet van vele vrijwilligers en goed gemotiveerde jeugd.

De internet domeinnaam www.tarcisius.nl wordt vastgelegd en de eerste versie van de website word gemaakt door rowanbegeleider Roger Milder. Vanaf nu heeft de vereniging een eigen internetpagina.

In mei 2010 lanceert St. Tarcisius haar compleet vernieuwde website.