Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Muurschildering met NL Doet

Enige tijd geleden zijn wij, scouting St. Tarcisius, begonnen met het opfleuren van het gebouw. We hadden ons aangemeld bij NL Doet om een muurschildering te maken in een van de speltak lokalen. Op 15 maart 2013 was het dan zover, het weekend van NL Doet. Samen met een groep vrijwilligers die zich hadden ingeschreven op onze klus gingen we aan de slag.

  
Eerst moesten we alle platen tegen de muur aan bevestigen, want op betonblokken kun je niet zo goed schilderen. De dag begon dus met zagen, boren en schroeven. En zoals men altijd zegt, vele handen maken ligt werk. Zo ook hier. In een poep en een scheet waren alle platen op de muur bevestigd en konden we beginnen met schilderen.
Met behulp van de beamer, werden er verschillende delen getekend. Alles eromheen moest uit de hand getekend worden. Toen een deel getekend was kon er ook al begonnen worden met schilderen. Iedereen hielp ijverig mee. Voor we het wisten was de dag alweer voorbij en stond een groot deel van de schildering al op de muur. Natuurlijk waren wij hartstikke blij met alle hulp die we hadden gekregen en het resultaat tot dan toe.
De schildering was nog niet klaar en in de weken erop werd er dan nog ijverig door gewerkt, zodat de hele schildering af kwam.  Uiteindelijk is hij af na de nodige uren nog eraan gewerkt te hebben. De nodige potten verf leeg te hebben en veel plezier te hebben gehad. Natuurlijk zat er ook wel wat ergernis bij als iets niet helemaal lukte zoals we graag wilden, maar uiteindelijk is alles goed gekomen.

 

Joyce @ 1/6/2014

Zieëlig krismes en ee gelukkig neujjoar

Bestuur, staf en leden van Scouting St. Tarcisius wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar.

Guy @ 12/23/2013

Vredeslicht live verslag

Nog 1 dagje en dan is het zover. Dan vertrekken Fleur, Wouter, Joyce, Berry en Guy naar Utrecht om daar voor ons het Vredeslicht in ontvangst te nemen.

Om jullie op de hoogte te houden hoe deze reis verloopt en of het Vredeslichtje ook wel  blijf branden natuurlijk, zullen wij weer een live verslag   op de facebook pagina van Vredeslicht Landgraaf gaan plaatsen.

Wil je dus op de hoogte blijven klik dan op deze link https://www.facebook.com/#!/VredeslichtLandgraaf

Guy @ 12/19/2013

Wij steunen 'Landgraaf voor Landgraaf'

Op vrijdag 29 november werd in het Raadhuis voor de eerste keer de actie 'Landgraaf voor Landgraaf' gehouden. Deze nieuwe actie is bedoeld voor de 300 armste gezinnen van Landgraaf waarbij spullen maar ook geld werd ingezameld. De actie was een groot succes mede ook dankzij onze vereniging.

Onze vers gekozen voorzitter Jos Koekkoek heeft met Joyce, Berry en 3 Welpen een cheque van 100 euro aangeboden. Daarnaast mogen kinderen uit de betreffende gezinnen een jaar gratis lid zijn van onze vereniging.

We hopen dat met de actie en onze bijdrage deze gezinnen met een hele krappe beurs wat makkelijker het nieuwe jaar tegenmoet kunnen gaan.

 

PR @ 12/12/2013

Vredeslicht kinderen 2013 bekend

Na eventjes wachten zijn dan toch de twee Vredeslicht kinderen van onze groep bekend.

Na een eerlijke loting onder toeziend oog van de andere Welpen en Verkenners,  zijn Fleur Mettler (Welp) en Wouter Breuer (Verkenner) geloot om St. Tarcisius te vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Vredeslicht manifestatie in Utrecht.

Zij krijgen dan ook de taak om het Vredeslicht goed en veilig naar Landgraaf te halen.

Op zaterdag 21 december zullen deze beide kanjers dan samen met Joyce, Berry en Guy in alle vroegte (7 uur) vanaf station Landgraaf vertrekken richting Utrecht. Zij worden deze dag verder nog vergezelt door Scouts van Scouting Pius XII en Scouting de Pioniers Oude Mijnstreek. Rond 15 uur worden ze dan samen met het Vredeslicht  terug verwacht in Landgraaf.

Vanaf 16:15 uur zal samen met andere Scouts dan officieel het Vredeslicht in twee grote stoets door het Winkelcentrum “Op de Kamp” Landgraaf binnen gebracht  worden.

 

Guy @ 12/8/2013

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 13 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging