Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Gidsen tijdens natuurwerkdag

Guy @ 11/9/2011

Nieuw gereedschap voor het magazijn

Van Geemen Gereedschappen en IJzerwaren uit Hoensbroek heeft onze vereniging een aantal gereedschappen geschonken voor het magazijn. Dit was hard nodig want zelfs een goede schroevendraaier was er niet meer te vinden. Aangezien er vaak geklust in het magazijn is deze schenking natuurlijk meer dan welkom.

http://www.vangeemengereedschappen.nl

PR @ 11/8/2011

Hoe het allemaal is begonnen......

Tijdens een Gidsenopkomst in de vroege zomer van dit jaar werd door Guy aan de rest van de Gidsenstaf gevraagd wat zij er van zouden vinden als wij onze Gidsentroep een naam zouden geven. Iedereen vond dit een super leuk idee. Maar wat voor naam zou het dan wel niet moeten gaan worden?

De gekste namen kwamen voorbij vliegen. Opeens liep Guy met een grote grijns op zijn toet. Iedereen was nieuwsgierig en vroegen hem meteen wat hij in zijn schild voerde. Hij zei dat hij toch wel de naam der namen had.

De overige staf werd nog nieuwsgieriger en vroegen dus snel welke naam hij in gedachte had. Hij vertelde snel dat hij aan de naam van Dhr. Baarda aan het denken was.

Iedereen was het daar eigenlijk meteen mee eens.

Maan Baarda is toch wel een echte “Scout” in hart en nieren en is Scouting St. Tarcisius al jaren lang trouw, dus een goede reden om zijn naam voor te dragen als naam voor onze Gidsentroep.

Op de groepsraad werd ons idee dan ook vol trots verteld en werd de vraag gesteld wat de groep van ons idee vond. Iedereen vond het een leuk idee en de goedkeuring voor ons plannetje was er. Alleen hadden wij nu nog de goedkeuring van Dhr. Baarda nodig. Ook dit was zo gepiept. Onder het motto van “er zijn mensen die krijgen een oranje lintje van de Koningin, maar U meneer Baarda krijgt een naambandje met U naam erop, hoe zou u dit vinden?"

Zijn antwoord was heel kort en krachtig “Ik voel me potverdorie vereerd”.

Deze toestemming hadden wij dus ook al in onze pocket, het uitwerken van onze plannen kon gaan beginnen.

Bij de start van het nieuwe Scoutingjaar hebben wij dan ook de naam “Maan Baardatroep” meteen geregistreerd op de site van Scouting Nederland.

Tijdens de bekendmaking van onze naam in november (zie uitnodiging) zal alles officieel worden en zullen ook bij onze Gidsen lintjes uitgedeeld worden. 

Guy @ 10/30/2011

Vredeslicht 2011

Scouting St. Tarcisius staat weer ingeschreven om het Vredeslicht te gaan ophalen in Utrecht. Vorig jaar door het barre winterweer was het onmogelijk om naar Utrecht te gaan en zijn we met 2 personen naar Wellerlooi afgereisd om daar het lichtje te gaan halen bij onze vrienden van Scouting St. Tarcisius Wellerlooi.


Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar beter gezind en mogen we weer de trein naar Utrecht pakken.
De treinkaartjes voor deze reis worden wederom ter beschikking gesteld door de Nederlandse Spoorwegen.

Ook dit jaar zullen weer twee Scouts uitgekozen worden om deze bijzondere reis naar Utrecht te gaan maken en ervoor te zorgen dat het lichtje veilig aankomt in Landgraaf.

Wie dit jaar de Vredeslicht kinderen zijn blijft nog eventjes geheim.

Voor meer informatie kijk op de site van de vredeslicht manifestatie.      www.vredeslicht.nl

 

Wordt vervolgd…… 

Guy @ 10/3/2011

Steun Scouting met C1000 clubmunten

Joyce @ 9/25/2011

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 19 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging