Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Gevelspandoek

Naast de hoofdingang van ons gebouw prijkt sinds gisteren een nieuw gevelspandoek. Maurice, Guy en Ronald hebben van vier pionierpalen een mooi frame gebouwd, in de beits gezet en opgehangen.

 

Dezelfde dag nog is het spandoek met de zes waarden van scouting opgehangen. In de toekomst kan het frame natuurlijk ook gebruikt worden voor andere spandoeken.

 

Ronald @ 5/8/2011

Leiding op brandtraining

Afgelopen donderdag 5 mei hebben de stafleden van onze vereniging een brandbestrijdingstraining gevolgd. Vuurtjes maken doen zij natuurlijk regelmatig maar in het blussen ervan hebben ze (gelukkig) weinig ervaring doordat zij verstandig met vuur om gaan. Toch kan een onschuldig vuur van een kookbrander, gaslamp of kampvuur uit de hand lopen door wat voor een oorzaak dan ook. Zaak is het dan om met de juiste blusmiddelen het vuur snel te doven voordat het om zich heen grijpt.

Na een korte uitleg over de driekhoek van vuur (brandstof, warmte en zuurstof) zijn verschillende branden gedemonstreerd (van een vlam in de pan tot een in brand staand persoon). De blusdekens, schuim- en CO2 blussers en natuurlijk de brandslang zijn allemaal in de praktijk gebracht. Naast brandbestrijding kon ook ervaren worden wat het is om in een ruimte te zoeken naar een slachtoffer die gevuld is met rook.  

 

Hoogtepunt van de avond was een demonstratie van wat er gebeurt als je probeert een brandende frituurpan te blussen met water. Een steekvlam van 5 meter was het resultaat wat meer weer eens duidelijk maakte dat water niet altijd de oplossing bij een brand. Een deksel of blusdeken is in zo'n geval de beste oplossing.

De training die gegeven werd bij BLER (www.bler.nl) was heel leerzaam. Door zelf te blussen met de verschillende middelen is veel praktische kennis opgedaan.

Ronald @ 5/8/2011

Heitje voor een Karweitje

Op zaterdag 26 maart komen de scouts van Scouting St. Tarcisius in Nieuwenhagerheide langs de deur voor ‘Heitje voor een karweitje’.

De scouts zullen tegen een door u te bepalen vergoeding een klusje doen zoals bijvoorbeeld een boodschap halen, de auto poetsen of het gras maaien. Tussen 10:00 en 16:00 zullen wij actief zijn in de wijk. De opbrengst van deze actie zal gebruikt worden voor activiteiten van de scouts zelf. Weet u op voorhand al een klusje voor ons laat het dan voor 26 maart weten en e-mail ons op hvk@tarcisius.nl.

PR @ 3/18/2011

Lopend Vuurtje editie 1, 2011 staat online

Vanaf vandaag staat de nieuwste editie van het Lopend Vuurtje online.

Je kunt alle uitgebrachte edities terug vinden op de downloadpagina (links in het menu).

Ronald @ 2/22/2011

Esther, Guy, Meriam en Jessy gehuldigd

Op de nieuwjaarsborrel zijn vandaag, naast veel handjes, ook lintjes uitgedeeld.

Vanwege hun jarenlange inzet in vele functies hebben Esther Nieuwenhuis en Guy Willems het bronzen waarderingsteken gekregen uit handen van de groepsvoorzitter. Wat in beide vooral gewaardeerd wordt, is dat zij er nooit voor terugdeinzen om ergens de kartrekker van te zijn. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor een vereniging als de onze waar veel diverse activiteiten worden georganiseerd.

 

Meriam Haszing en Jessy WIngs hebben het vriendschapsteken in ontvangst genomen. Meriam en Jessy zijn al zo'n 17 jaar actief in het oudercomité. Mede door hun inzet die veelal op de achtergrond plaats vindt, wordt de leiding ontlast bij allerlei activiteiten en wordt een stevige bijdrage geleverd aan de jaarlijkse Fancy Fair.

 

 

Ronald @ 1/9/2011

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 21 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging