Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Heitje voor een Karweitje

Op zaterdag 26 maart komen de scouts van Scouting St. Tarcisius in Nieuwenhagerheide langs de deur voor ‘Heitje voor een karweitje’.

De scouts zullen tegen een door u te bepalen vergoeding een klusje doen zoals bijvoorbeeld een boodschap halen, de auto poetsen of het gras maaien. Tussen 10:00 en 16:00 zullen wij actief zijn in de wijk. De opbrengst van deze actie zal gebruikt worden voor activiteiten van de scouts zelf. Weet u op voorhand al een klusje voor ons laat het dan voor 26 maart weten en e-mail ons op hvk@tarcisius.nl.

PR @ 3/18/2011

Lopend Vuurtje editie 1, 2011 staat online

Vanaf vandaag staat de nieuwste editie van het Lopend Vuurtje online.

Je kunt alle uitgebrachte edities terug vinden op de downloadpagina (links in het menu).

Ronald @ 2/22/2011

Esther, Guy, Meriam en Jessy gehuldigd

Op de nieuwjaarsborrel zijn vandaag, naast veel handjes, ook lintjes uitgedeeld.

Vanwege hun jarenlange inzet in vele functies hebben Esther Nieuwenhuis en Guy Willems het bronzen waarderingsteken gekregen uit handen van de groepsvoorzitter. Wat in beide vooral gewaardeerd wordt, is dat zij er nooit voor terugdeinzen om ergens de kartrekker van te zijn. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor een vereniging als de onze waar veel diverse activiteiten worden georganiseerd.

 

Meriam Haszing en Jessy WIngs hebben het vriendschapsteken in ontvangst genomen. Meriam en Jessy zijn al zo'n 17 jaar actief in het oudercomité. Mede door hun inzet die veelal op de achtergrond plaats vindt, wordt de leiding ontlast bij allerlei activiteiten en wordt een stevige bijdrage geleverd aan de jaarlijkse Fancy Fair.

 

 

Ronald @ 1/9/2011

Scouting in 'Beleef Hestia Groep'

Woonmaatschappij Hestia heeft in de nieuwe editie van het huurdersblad 'Beleef Hestia Groep' een artikel gewijd aan scouting in Landgraaf. Leest het artikel op pagina 5 van de digitale versie die je via onderstaande link kunt bekijken:

http://www.hestiagroep.nl/pdf/Beleef/2010/Beleef%20WINTER%202010.pdf

Ronald @ 12/22/2010

Het live reisverslag Vredeslicht 2010

Vredeslicht manifestatie Landgraaf

Op de Kamp 16 uur, eindelijk is het dan zover.

Het Vredeslicht wordt officieel Landgraaf binnen gebracht. Op het sfeervol aangekleed Raadhuisplein (met dank hiervoor aan de mensen van Pius XII) hebben zich al verschillende mensen verzameld rondom een door brandende waxinelichtjes gemaakte Franse lelie.

Met het Vredeslicht gedragen door de twee Vredeslichtkinderen van St. Tarcisius voorop gevolgd door de kinderen van Pius XII brengen we het Vredeslicht al zingend het Raadhuisplein op.

Hier worden vervolgens het welkoms woord gedaan aan de genodigde groepen uit Geilenkirchen (Canada) en Brunssum (VS) en diverse andere belangrijke mensen door Sjaak Reumkens (Voorzitter Pius XII) , die gevolgd word door de nieuwe Burgemeester van Landgraaf. Die overigens deze Vredeslicht actie in Op de Kamp een warm hart toedracht.

Na wat gezang van het Scouts koor van Pius XII o.b.v. Ron Greten op gitaar gaat deze 1ste Landgraafse Vredeslicht manifestatie langzaam teneinde.

Vervolgens word het lichtje uitgedeeld aan de mensen die hier interesse in hebben. En onder het genot van een bekertje lekker warme chocomel en een lekkere zelf gemaakte wafel werdt er nog wat nagepraat.

Tot volgend jaar…… 


Vredeslicht veilig in Landgraaf gearriveerd.
Rond kwart voor 2 zijn wij met het Vredeslicht weer veilig gearriveerd in Landgraaf.
Nu lekker genietend van een lekker kopje koffie en nog wat voorbereidingen verder treffen voor de manifestatie op het Raadhuisplein en de kerstviering van vanavond.

Nog eventjes wat rustig aan doen, want om kwart voor 4 moeten we weer in Op de Kamp staan voor de manifestatie.
Hier zullen de Vredeslicht kinderen Layla Schuurman en Fon Overeem klokslag 4 uur het Vredeslicht officieel Landgraaf binnen brengen.

Hopelijk mogen wij veel van jullie begroeten op het Raadhuisplein in Landgraaf, als jullie dan zelf ook een lichtje thuis zouden willen hebben, neem dan zelf een lantaarntje met kaars mee.
Lukt het niet in om naar Op de Kamp te komen, zijn jullie van harte welkom om tijdens de Kerstviering van onze groep het Vredeslicht daar op te halen.

Kremerslaan 71 te Landgraaf.

Ook hier geldt neem zelf een Lantaarntje met kaarsje mee.

Tot straks…….

Wordt vervolgd………..


 


Back on the road again.


Afscheid nemen, nog wat koekjes inslaan en natuurlijk de Lantaarn niet vergeten en weer terug richting Landgraaf.

Wat een rot weer ook, nu sneeuwt het ook in Wellerlooi en worden ook hier de wegen weer slechter.

Even een tussen stop met Dave en Guy bij ja hoe kan het ook anders………. MC Drek.


Ik ben doodmoe en ben blij als ik zometeen thuis ben en dan eventjes op de bank kan gaan hangen. Ondanks de reis voor het vlammetje die maar tot Wellerlooi duurde, is het toch best wel vermoeiend.

Ik ga nu verder genieten van mijn lekkere frietjes, kipnuggets en limonade.

Ik hoop dat we jullie straks allemaal in Op de Kamp zien, waar wij dan gezamenlijk het Vredeslicht officieel Landgraaf binnenbrengen.

Tot straks op het Raadhuisplein……

Wordt vervolgd………

 


We zijn aangekomen….

Jaaaaaa….. wij zijn aangekomen in Wellerlooi.

Eerst film kijken over de reis naar Wenen onder genot van een lekkere kop koffie of warme chocomel.

Inmiddels hebben wij het vlammetje ook al in onze Vredeslichtlantaarn branden. Zelfs een Scoutinggroep uit Bolsward is helemaal afgereisd naar Wellerlooi om hun vlammetje te komen halen.

Nog eventjes lekker blijven hangen en genieten van lekker warme chocomel, en natuurlijk kennismaken met andere Scoutinggroepen.

En daarna zullen wij de terug reis starten en ervoor zorgen dat het vlammetje veilig in Landgraaf arriveert.

Wordt vervolgd………..

 


Vertrek naar Wellerlooi

We zijn vertrokken, om 8:30 uur zijn Layla, Dave en Guy vertrokken richting Wellerlooi om daar het Vredeslicht als nog op te halen bij Scouting Wellerlooi.

De wegen zijn redelijk begaanbaar, maar toch is het nog steeds uitkijken geblazen.  De verwachting is dat wij rond 10 uur aan zullen komen in het gemeenschapshuis ´t Luukske te Wellerlooi.

 


Wordt vervolgd……….

 


Vredeslicht manifestatie Utrecht gaan niet door!

 

Vrijdagavond omstreeks 20 uur bereikte ons het bericht dat de manifestatie in het `Trefcentrum` in Utrecht door het barre winterweer niet door kan gaan.

Dit is mede door de mensen van de NS besloten!

Wij vinden dit dan ook bijzonder jammer, want de Vredeslicht kinderen maar ook de begeleiding Dave en Guy hadden zich heel erg op deze reis verheugd.

Maar wij laten ons natuurlijk niet door wat sneeuw klein krijgen, we zijn Scouts of niet., en hebben daarom besloten hoe dan ook het Vredeslicht tijdig in Landgraaf te krijgen.

Daarom zal er weliswaar in afgeslankte vorm de reis per auto voortgezet worden, en zullen wij het vlammetje nu bij Scouting Wellerlooi gaan halen.

Morgenvroeg rond 8:30 uur zullen Dave en Guy en nog wat mensen van Scouting Pius XII per auto vertrekken richting Wellerlooi.

Zodat morgenmiddag tijdig om 16 uur het Vredeslicht door de Vredeslicht kinderen van St. Tarcisius en Pius XII Landgraaf officieel binnen gedragen zal worden!

De Vredesvlam blijft branden!


Wordt vervolgd……….

Guy @ 12/18/2010

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [Volgende >] (Pagina 21 van de 24)

Aankomende Evenementen Vereniging