Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Scouts halen Vredeslicht naar Landgraaf

Scouts van St. Tarcisius halen weer het Vredeslicht naar Landgraaf.

Reeds jarenlang halen Nederlandse Scouts in december het Vredeslicht op in Wenen en brengen het brandende Vredeslicht per trein naar Nederland waar het wordt doorgegeven aan andere Scoutinggroepen. Veel Limburgse Scoutinggroepen hebben reeds aan deze actie deelgenomen en geven het Vredeslicht in eigen dorp of stad door aan ouders, gemeente, sponsoren, kerkelijke instellingen enz.

Ook dit jaar vindt de Vredeslicht manifestatie plaats in Utrecht. Te weten op het hoofdkantoor “ ’t Trefpunt” van de NS om 11 uur. Deze aktie wordt ondersteund door de Nederlandse Spoorwegen die treinbiljetten beschikbaar stelt aan de eerste 50 Scoutinggroepen die zich hiervoor aanmelden. 
Scouting St. Tarcisius gaat met een viertal Scouts van onze groep weer naar Utrecht om het Vredeslicht op te halen en om het vervolgens naar Landgraaf te brengen. 

Degene die het Vredeslicht zelf ook in huis wil hebben kan dit natuurlijk op zaterdagavond 18 december tijdens onze jaarlijkse kerstviering die in ons Scoutinggebouw gehouden wordt, komen ophalen (denk zelf aan een kaarsje en een houdertje). 
Ook zullen wij in de avondmis en de nachtmis op Heiligavond aanwezig zijn om dit Vredeslicht te verspreiden.

Tot dan!

Guy @ 10/30/2010

JOTA 2010 van start

Vandaag om 22:00 uur is landelijk de JOTA geopend.
Met een 20-tal leden hebben wij zitten luisteren naar Ernst, Bobbie en de rest die de opening verrichtte.
Na de opening heeft Chantal (PA5YL/J) ons aangemeld bij rayon Limbur. Nadat dit gebeurt was mocht er begonnen worden met het zenden.

Onze groep zendt op de VHF (2 meter band) en HF (80 meter band), hier voor hebben we een 3-tal antennes op staan.
Wil je meer weten over dit evenement, kom dan gerust langs.

Guy @ 10/16/2010

En we hebben weer een zendmast !

Vandaag heeft de organisatie van de JOTA (die over 2 weken gehouden wordt) weer flink de handen uit de mouwen moeten steken om de antennes te plaatsen.

Sinds vorig jaar september staat op de hoek van ons terrein een grote toren. Eigenlijk wilden we deze maar een paar weken laten staan maar omdat het zoveel werk is om de toren te bouwen hadden we besloten deze te laten staan. Uiteraard waren we ook heel benieuwd hoe het hout en de touwen zich zouden houden. Na een jaar met extreme omstandigheden (strenge winter, tropische temperaturen in juli en zowaar zware windstoten) hebben we vandaag kunnen concluderen dat de toren nog behoorlijk stevig is en niet veel heeft geleden. Ook een korte carriereswitch als kerstboom heeft de toren geen kwaad gedaan.

Vandaag is de toren dan ook gedeeltelijk neergelaten om de antennes erin te bevestigen. We hebben het niet gecontroleerd maar vermoedelijk hebben we nu de hoogste amateur zendmast in de omgeving. Op de JOTA mogen we dan ook weer gebruik maken van de zendmast zodat we met scouts en zendamateurs over de hele wereld contact kunnen leggen.

 

Ronald @ 10/2/2010

Scouting St. Tarcisius op wijkfeest Hestia

Aanstaande zaterdag 25 september viert de woonmaatschappij Hestia haar tiende verjaardag. Een onderdeel van dat jubileum is een wijkfeest in Nieuwenhagerheide.

Vanaf 12:00 zijn rondom de flats van Achter het Klooster allerlei activiteiten te beleven. Onze vereniging organiseert ook een aantal activiteiten. Zo wordt er gepionierd, kun je je gezicht laten grimeren en zijn er nog een tweetal workshops.

Daarnaast hebben wij een info-stand ingericht en verzorgen de Explorers de milieubrigade.

We hopen natuurlijk op mooi weer en dat het feest goed bezocht wordt.

Voor meer informatie zie de website van Hestia:

http://www.hestiagroep.nl/eCache/DEF/1/018.html

Ronald @ 9/22/2010

Vrijdag 17 september geen opkomst

Welpen

Hoi Welpen

Vrijdag 17 september hebben we geen opkomst ivm de fancy fair

groetjes Sahi en Baloe

Baloe @ 9/8/2010

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 23 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging