Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Natuurwerkdag 2016

Alle speltakken

Miljoenenlijn

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (Z.L.S.M.) beheert de Miljoenenlijn van Schin op Geul via Simpelveld tot Kerkrade en van Simpelveld via Bocholtz tot Vetschau in Duitsland. Deze spoorlijnen zijn een belangrijke ecologische verbinding voor planten en dieren. Het beheer wordt gedaan door de werkgroep Groen- en Natuurbeheer van de Z.L.S.M.

sinds jaren zijn wij tijdens de natuurwerkdag actief bij de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij voor de werkzaamheden aan de natuur langs hun spoor. wij zijn reeds voor deze dag aangemeld en hebben wederom 50 plaatsen gereserveerd. wij hopen dan ook dat wij weer op een massale deelname van onze jeugd en natuurlijk hun ouders mogen rekenen.

Deze dag staat ook al in onze evenementen kalender kijk daar dus voor meer informatie wat betrefd de datum en tijden. Werkzaamheden zijn weer voor alle leeftijden.

Guy @ 10/2/2016

Expeditie Joti 15+

Expeditie Joti is een provinciale ledenactiviteit voor alle Limburgse scouts van 15jaar en ouder. Het is een online spel waarbij alle facetten van teamwork op de proef worden gesteld. Samenwerking, communicatie, leiderschap, inventiviteit, creativiteit en omgaan met stress – het komt allemaal aan bod. Je speelt dit grote puzzel-,denk, doe en zoek-spel met je eigen puzzelteam vanuit jullie Scoutinggebouw. Maar je gaat er ook op uit. Jouw mobiele hit-the-road-team’ bezoekt met een auto diverse locaties in de provincie. Expeditie Joti bestaat uit een hoeveelheid aan veelzijdige uitdagingen aangeboden zoals cryptisch omschreven locatie en teamopdrachten. Het spel wordt gespeeld in teams. Iedere uitdaging levert punten op.
Het team dat aan het einde van de speeltijd de hoogste score heeft wint de Expeditie.

Ook kunnen wij ouders gebruiken die goed zijn in puzzelen of natuurlijk als veldteam die mee de weg op gaan om daar de opdrachten te doen....
Heb je dus interesse laat het dan weten via guy[a]tarcisius.nl

Guy @ 10/2/2016

Jaarlijkse Rommelmarkt

Op 17 en 18 september houdt Scouting  St Tarcisius Landgraaf vanaf 10.00 uur

weer haar bekende jaarlijkse twee daagse ROMMELMARKT aan de hoek Kremerslaan / Kleikoelenweg te Landgraaf (Nieuwenhagen)

Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen op onze rommelmarkt waar u wellicht iets voor een spotprijsje vindt waar u allang naar zocht.

Kom en snuffel naar harte lust en geniet van onze keuken met o.a een lekker stukje zelf gemaakt gebak en een heerlijke kop koffie.

Komt u ons bezoeken op 17 en 28 september vanaf 10:00 uur, het is de moeite waard !

PR @ 8/23/2016

Zomerkampen 2016

Over een paar uurtjes is het dan zover.
Dan vertrekken de meeste speltakken weer op kamp.

Zo zullen de Scouts en Explorers zaterdag ochtend vertrekken, de Scouts zulen hun tenten in Leende opzetten en de Explorers in 's Gravenzaande.
De welpen en Bevers vertrekken dan op de zondag, de Bevers zullen dan gezellig een paar daagjes in Brunssum bij Scouting St. Franciscus vertoeven en de Welpen in Hoensbroek bij Scouting Christoffel.

De scouts gaan proberen om iedere dag een klein kamverslag je te plaatsen op onze Facebook pagina. Houdt Facebook dus goed in de gaten.

www.facebook.com/st.tarcisius

wij wensen dan ook al onze jeugdleden die mee op kamp gaan heel veel plezier toe in de komende week, voor de thuisblijvers onderons een hele mooie vakantie.

 

 

Guy @ 7/23/2016

Staf Challenge 2016 18+

Vanavond zal onze stam de Grieze wolven deel nemen aan de Staf Challenge van Scouting Limburg. Zij zullen het met twee teams opnemen tegen de andere scouting teams uit Limburg.

De Staf Challenge is een city- en dorpengame dat zeer tot de verbeelding spreekt: Levend Monopoly. Een super leuke spelvariant op grote schaal, midden in verschillende steden en dorpen in Limburg en volgens hetzelfde principe als de originele versie. Een levend bordspel dat met een aantal teams van 5p. tegelijk gespeeld kan worden, waarbij je je kapitaal probeert te vergroten.

Het begint met een speltocht door een donker bos om startkapitaal te vergaren. Elk team kan hier later straten of stations mee kopen om zo rijker te kunnen worden, inclusief met kanskaarten. Bij Levend Monopoly wordt het een kwestie van alles of niets, van erop of eronder, waarbij de één alle rijkdom kan vergaren en waarbij de ander met lege handen komt te staan. Van te voren krijgt elk team het monopolybord uitgereikt, samen met de lay-out van de alle steden en dorpen.

 

Guy @ 6/25/2016

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 4 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging