Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


Vredeslichtkinderen bekend

Onlangs zijn onze Vredelichtkinderen 2015 bekend geworden.
Onze Voorzitter Jos Koekkoek heeft deze verloting op vrijdag 6 november gedaan.
Van alle geïnterneerde scouts zijn Tessel Berendsen (welp) en Julian van Voorst (welp) door onze Voorzitter uit geloot.

Zij zullen zaterdag 19 december samen met Koen Bloemen en Guy Willems van onze groep naar Utrecht reizen om daar het Vredeslicht op te halen.
Dit jaar is het ook weer een beetje  speciaal voor onze Vredeslicht kinderen, Vredesllicht Nederland viert dit jaar haar 10 jarig jubileum. Tien jaar geleden was het Piet Deckers ( † 8 november 2015) die voor het eerst het Vredeslicht via een Duitse Scoutinggroep naar Nederland haalde.

 

Guy @ 11/17/2015

Natuurwerkdag 2015

7 november was er weer de jaarlijks terugkerende natuurwerkdag. Deze dag is binnen onze vereniging niet meer weg te denken. Al een aantal jaren vertoeven wij samen met mensen van de ZLSM en IKL langs de spoorlijn Simpelveld-Eys. Dit was weer een mooie intensieve dag waar hard gewerkt werd door onze bevers,welpen,scouts,explorers,stafleden,ouders en andere vrijwilligers.
 
Op de locatie bij Eys werd langs het spoor gewerkt om de natuur weer voor te bereiden op de winter. De lunchpauze werd in stijl gedaan en werden wij per trein naar Eyserhalte gebracht. Waar wij dan op het terras van het lekkere weer en de lekkere lunchpakketjes konden genieten.
Na de lunch zijn wij weer terug gebracht naar onze lokatie waar er weer stevig door gewerkt werd.
 
Na het harde werken in de natuur werden de kinderen nog getracteerd op een rondleiding door de remise waar alle treinen gestald staan. Na afscheid genomen te hebben van Johan van IKL en Henk en Johan onze privé machinisten zijn we met zijn allen moe maar voldaan huiswaards gegaan.
 
Op www.facebook.com/St.Tarcisius kunt u terrecht voor onze foto's van deze mooie dag.

Guy @ 11/7/2015

Installatie Grieze Wolven Stam

Onlangs hebben jullie kunnen lezen dat wij binnen St. Tarcisius weer een nieuwe speltak. de Grieze Wolven stam genaamd. Deze speltak is nu alweer een paar keer bij elkaar geweest en hebben heel wat plannen die zij tot uitvoering willen brengen.
Maar ook een installatie van de stam stond op het programmalijstje

Afgelopen avond, 17 oktober,  tijdens ons jaarlijkse Jota weekend, zijn 11 van de 12 leden de Grieze Wolven door onze Voorzitter Jos Koekkoek en Ruud Habets van Scouting Limburg geïnstalleerd.
Het was gewoon een machtig mooi gezicht om 11 leden van deze stam staand in een lange rij en gekleed in een blauw ScoutFit. Nog wel wat kaal maar daar zou snel verandering in komen.

Nadat de Voorzitter de belofte had afgenomen kon het decoreren van hun ScoutFits beginnen. Het was een heel karwei om al deze 11 mensen te voorzien van hun insignes,  al snel werd dan ook de hulp ingeroepen van andere stafleden om de insignes op te spelden.

Na afloop kwam Roy Felder, ook lid van de Grieze Wolven Stam, nog met een flinke fles bubbels die aangeboden werd door de vrienden van St. Tarcisius aan de stam. Gezamenlijk werd er dan ook geproost op de nieuwe leden van onze trotse stam.

                                         

Guy Willems @ 10/18/2015

Vredeslicht 2015

Vredeslicht

Ook dit jaar zullen er weer scouts van St. Tarcisius afreizen naar Utrecht om daar samen met andere scouts van Landgraaf het Vredeslicht op te halen voor Landgraaf.
In Landgraaf zullen ze het na de manifestatie uitdelen aan alle aanwezige die hier interesse in hebben.

Inmiddels is onze groep al ingeschreven voor dit geweldig evenement en kunnen wij al op zoek gaan naar de twee Vredeslichtkinderen van onze groep dit jaar.
Ben je welp, gids of verkenner en jou lijkt het leuk om  eens Vredeslichtkind te zijn…? Meldt je dan aan via email bij Guy Willems (guy[@]tarcisius.nl, vermeld dan je naam, speltak. Doe dit dan voor vrijdag 13 november wij zullen dan in dat weekend onze twee vredeslichtkinderen aan de hand van een loting bekend gaan maken. Hou dus onze site en facebookpagina in de gaten!

Geschiedenis

Rond kerst zijn veel mensen bezig met goede wensen en draaien acties voor goede doelen op volle kracht. Zo was er ook in 1986 in Oostenrijk een actie rond kerst voor gehandicapte kinderen. Deze actie 'Licht ins Dunkel' van de Oostenrijkse omroep ORF was de aanleiding voor de actie 'Vredeslicht'. In dat jaar vertrok de directeur van de ORF, dhr. Obermayer, samen met 14-jarige gehandicapte kinderen naar Israël om het vredeslicht te ontsteken aan de vredesvlam in Bethlehem. Per vliegtuig ging dit licht naar Linz om daar verspreid te worden door groepen die zich spontaan hadden aangemeld waaronder de Oostenrijkse Scoutingorganisatie.

De actie Vredeslicht was geboren. 

Voor meer informatie kun je terrecht bij Guy Willems guy[@]tarcisius.nl of www.vredeslicht.nl. Houdt ook onze Facebookpagina in de gaten https://www.facebook.com/VredeslichtLandgraaf

Guy @ 10/9/2015

LEDEN EN VRIJWILLIGERS BEDANKT

BEDANKT!

Afgelopen weekend hebben wij weer onze traditionele twee daagse rommelmarkt gehouden. Hier konden de vele bezoekers weer  naar harte lust rondsnuffelen tussen de vele spullen die buiten en binnen stonden uitgestald. Ook voor de inwendige mens werd uiteraard gezorgd, zo kon je in de keuken terecht voor een lekker kopje koffie of thee met een over heerlijk stukje zelf gemaakt gebak.

Namens Scouting St. Tarcisius willen wij dan ook alle vrijwilligers, leden en bezoekers bedanken voor een leuke, gezellige en zeer succesvolle rommelmarkt.

Langs deze weg willen wij verder alle vrijwilligers en staf, die tijdens en/of de weken voor en na de rommelmarkt hard gewerkt hebben om deze mooie activiteit tot een succes te maken, uitnodigen voor onze jaarlijkse feestavond.
Deze avond staat gepland op zaterdag 14 november 2015.

Guy @ 9/23/2015

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 7 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging