Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Nieuws - www.tarcisius.nl

Nieuws


St. Tarcisius viert feest

Scouting St. Tarcisius viert feest!
In 1945 is de oprichting van de St. Tarcisius groep een feit. Door leden van de toenmalige Jonge Wacht werd het initiatief genomen tot oprichting van onze vereniging (Jonge Wacht was een jeugdvereniging van voor de oorlog).
In de kelder van het oude parochiehuis werd een ruimte gevonden voor de wekelijkse bijeenkomsten. Onder leiding van de eerste aalmoezenier, kapelaan Meens en W. Logister (met toestemming van de toenmalige districtscommissaris H .Konsten omdat hij nog te jong was voor een leiderscursus) kon met medewerking van de heren Cornips, Wennekes en Hendriks gestart worden met het spel van verkennen. Met tenten van het Amerikaanse leger ging men de eerste keer op kamp. Levensmiddelen werden zoveel mogelijk van thuis meegenomen.

Nu, 70 jaar later, is onze St. Tarcisius groep nog steeds een mooie vereniging die bruist van energie en worden er nog steeds leuke en spannende activiteiten georganiseerd. Onze vrijwilligers zorgen er iedere week weer voor dat onze jeugd het spel van verkennen niet verleren en plezier hebben. Dit wordt gedaan door de wekelijkse opkomsten, de mooie groepsactiviteiten en natuurlijk de zomerkampen.

Dit jaar zullen wij het jubileum kleins vieren met onze leden. In 2020 bestaan wij drie kwart eeuw en willen wij dit groter gaan vieren. Hoe en wat weten wij nu uiteraard ook nog niet maar wat wel zeker is dat wij een reünie voor alle leden en oud-leden gaan organiseren. Vanaf 31 mei zal dan ook een officiële St. Tarcisius Reünie Facebook groep online komen.
Zaterdag 30 mei 2015 vieren wij dat onze groep dit jaar 70 jaar bestaat. Dit feest zullen wij met onze leden gaan vieren en beloofd het een mooie dag te gaan worden.
We zullen rond de klok van 10 uur vanuit ons Scoutinggebouw(hoek Kremerslaan/Kleikoeleweg) vertrekken richting Gaiazoo. Hier gaan we eerst een mooie groepsfoto laten maken. Daarna zal de jeugd in groepen speurtochten gaan lopen door het dierenpark. Tegen de klok van 18 uur zullen wij weer terug zijn bij ons gebouw. Vanaf dit moment zijn ook de ouders van de jeugdleden welkom en kunnen we van een overheerlijke BBQ gaan genieten. Maar een jubileum is geen jubileum als er geen mensen in het zonnetje gezet zullen worden. Natuurlijk worden er een aantal jubilarissen gehuldigd. Hierna zal het feest tot in de kleine uurtjes los barsten.

Bron: Landgraaf Koerier

P.R. @ 5/29/2015

Rabobank Clubkas Campagne

Spek onze club!

Rabobank Parkstad Limburg draagt het verenigingsleven in onze regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij ook dit jaar weer de "Rabobank Clabkas Campagne" voor verenigingen en stichtingen. De RabobanK Parkstad Limburg stelt weer € 150.000,-  beschikbaar!
Ook Scouting St. Tarcisius Landgraaf doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Stemmen
Van 18 mei tot en met 31 mei mogen alle leden & klanten van Rabobank Parkstad Limburg stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging en/of stichting. Elke stem is geld waard! de waarde van een stem wordt bepaald aan de hand van een staffel. Hoe meer stemmen hoe hoger het te verdelen bedrag en dus ook wat wij als Scoutinggroep voor het vernieuwen van kampmaterialen en aanschaf van nieuw spelmateriaal voor onze jeugd mogen ontvangen. Daarom is het voor ons belangrijk dat er op ons gestemd  wordt.

Oproep aan iedereen!
Doormiddel van deze oproep willen wij vragen bent u lid of klant van de Rabobank Parkstad Limburg dan steun onze club Scouting St. Tarcisius Landgraaf. kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/parkstadlimburg

Aan onze leden en vrienden willen we vragen om niet alleen zelf te stemen maar vraag in je omgeving aan familie en vrienden om hun stem op ons uit te brengen.

Namens al onze jeugd en kaderleden,
BEDANKT VOOR UW STEUN!
 

 

Guy @ 5/15/2015

70 jarig jubileum

Alle speltakken

                                                    

Dit jaar vieren wij het heugelijk feit dat onze vereniging 70 jaar bestaat. Uiteraard kunnen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en zijn wij dan ook drukdoende bezig om een feestelijke dag te organiseren. Wat wij kunnen mededelen is, dat de dag gehouden wordt op 30 mei a.s., dus zet deze dag maar alvast in uw agenda. Verdere informatie zullen jullie, zodra deze beschikbaar is, via mailing dan wel andere publicicatie ontvangen.

Check regelmatig de site of andere mediabronnen om op de hoogte te blijven van het ophanden zijnde feest.

 

 

Bestuur @ 4/10/2015

NL Doet

Ook dit jaar zal Scouting St. Tarcisius weer meedoen aan NL Doet, een hele mooi actie van het Oranjefonds die het mogelijk maakt om weer iets moois te kunnen maken in en/of om het gebouw. Dit jaar heeft de groep ervoor gekozen om voor ons poestteam Marleen en Wilco een mooie kast te maken waar ze al hun poetsspulletjes kunnen opbergen. Maar ook zijn er nog andere "kleine" klusjes in en om het gebouw te doen. Kortom, er is weer genoeg te doen op zaterdag 21 maart waar wij uiteraard weer veel handjes hulp kunnen gebruiken. Wil jij alleen of met je familie of misschien wel met je collegas komen helpen op deze dag? Schrijf je dan snel in via onderstaande link.

Voor een lekkere lunch en bij tijds een lekkere kop koffie of thee met limburgse vlaai wordt uiteraard gezorgd.

 

 

 

http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=4198

PR @ 2/8/2015

Nieuwjaarsborrel

Explorers @ 1/6/2015

[< Vorige] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 [Volgende >] (Pagina 9 van de 25)

Aankomende Evenementen Vereniging