Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters

Evenementen


Overvliegen Scouts - www.tarcisius.nl


Overvliegen Scouts

Datum: dinsdag 6 oktober 2015
Tijdstip: 19:00 tot 21:00
Lokatie: Scoutinggebouw

Omschrijving:

Deze avond zullen de gidsen en verkenners overvliegen naar de explorer's.
De staf is al druk doende om een leuk programma in elkaar te zetten.

Ben je nieuwsgierig kom dan ook

 

Verslag

Afgelopen dinsdag 6 oktober was het dan zover. We hebben afscheid genomen van zes onze scouts. Uiteraard hadden wij zoals altijd een leuk programma voor hun in voorbereid.

Ik Hou van Holland

Wij zijn deze avond begonnen met de welbekende tv quiz Ik hou van Holland gepresenteerd door onze charmante presentatrice Anja Habets. De overvliegers moesten het afleggen tegen de scouts die achter bleven. Maar wat hebben die overvliegers het moeilijk gehad. Makkie, werd er door één van de overvliegers geroepen, maar de jonkies vochten hard terug en dat hadden de oudjes niet verwacht. Na de 5 speelrondes t.w., ronde 1: maak de spreekwoorden af, Ronde 2 geen ja, geen nee, geen uh, Ronde 3 de spellingsronde, Ronde 4 het verbodenwoord, Ronde 5 het verjaardag spel was de eindstand 36 punten voor de overvliegers en 33 punten voor de jonkies.

Na een korte pauze waar de scouts hun schrale kelen, van al dat geroep, weer rijkelijk konden smeren gingen we verder met de eerste proef om te kijken of de zes wel echt klaar waren om over te vliegen. 

De zes moesten geblinddoekt een gelijk vierkant zien te maken met een touw, vier hielden het touw in de handen en fungeerde als de hoeken van de vierkant, nummer 5 zorgde geblinddoekt ervoor dat alle kanten gelijk lang waren en nummer zes moest dan precies midden in de vierkant staan. Deze test hebben ze allemaal goed doorlopen.

De escape room

De volgende test was onze eigen Escape room, de vijf verkenners en de gids werden in het scoutslokaal, dat omgetoverd was als Escape room, op gesloten en moesten aan de hand van diverse puzzels cijfer combinaties en sleuteltjes vinden van sloten die overals in het lokaal waren aan gebracht. Hadden ze eindelijk een slot open, vonden ze weer een nieuwe puzzel of cryptogram.

De bedoeling was om binnen 20 minuten uit deze Escape room te ontsnappen, lukte dit niet dan waren ze niet geschikt voor de Explorer ‘s. Ze hebben uiteindelijk 30 minuten nodig gehad, chapeau hiervoor. Uiteraard hebben wij de scouts wel latten overgaan want aan de andere kant van de deur die open ging stonden de aanwezige Explorer ‘s en hun begeleiding al met open armen op hun te wachten.

Wij hopen dat ze het leuk gevonden hebben in de Escape room, "wij" aan de andere kant van de ramen in ieder geval wel.

Wij wensen alle overgevlogen scouts heel veel plezier bij hun nieuwe speltak!

Wil je meer foto's zien ga dan naar onze facebokpagina, https://www.facebook.com/St.Tarcisius


 

Verslag door Guy

Ga naar het evenementenoverzicht