Agenda:


Verslagen & Foto's:


Amstel Goldrace Toerversie
Door: Irmgard Peters
Welpen - www.tarcisius.nl

Welpen


Wie zijn de welpen?

Misschien weten jullie al wie de welpen zijn, misschien ook nog niet. Daarom willen wij ons even kort voorstellen. Wij, de welpen van Scouting St. Tarcisius, zijn jongens en meisjes tussen 7 en 11 jaar en we komen elke vrijdag tussen 18:30 uur en 20:30 uur bij elkaar. Samen doen wij allerlei leuke dingen zoals: bosspelen, sportspelen, knutselen, toneel/muziek, kampvuur, geheimschriften, hindernisbanen en nog veel meer!

Het ontdekken van de natuur en de omgeving om ons heen is een belangrijk onderdeel van alle scoutingprogramma´s. Zeker wij als welpen gaan graag en vaak het bos in om daar te spelen, te stoeien of iets te leren uit de natuur. Soms leren wij ook al het begin van “scoutingvaardigheden”, zoals bijvoorbeeld kaart en kompas lezen en knopen maken. Eén keer per jaar (in de zomervakantie) gaan wij ook met z´n allen op kamp. We beleven dan een week lang allerlei spannende avonturen!

De welpen kun je herkennen aan hun uniform. Alle welpen in Nederland dragen dit. Het is een handig speelpak dat bestaat uit een groene blouse, een pet en een groepsdas. Over de hele wereld zijn er ongeveer 32 miljoen scouts die elkaar aan dit uniform kunnen herkennen.

De naam welpen hebben wij gekregen omdat wij spelen in het thema Jungleboek. Het “Jungleboek” is een verhaal van een jongentje (Mowgli) dat opgroeit in een wolvenfamilie in de jungle. Hij speelt daar samen met de jonge wolven, die ook wel welpen worden genoemd. De avonturen die Mowgli samen met de welpen en andere dieren beleeft gebruiken wij als idee voor onze programma´s. Onze leiding wordt genoemd naar de dieren die in het jungleverhaal voorkomen, zoals bijvoorbeeld: Raksha, Kaa, Jacala, Baloe, Bagheera en Hathi.

Lid worden van de welpen:

Door een sterke groei binnen onze welpen speltak zijn we helaas genoodzaakt om met een wachtlijst te gaan werken. Stuur gerust een mail naar welp@tarcisius.nl voor meer informatie of als je op de wachtlijst geplaatst wilt worden.

Als het je leuk lijkt om met ons mee te doen dan kun je op vrijdagavond eens komen kijken. We komen bij elkaar in ons scoutinggebouw dat ook wel H.K. wordt genoemd (dit is de afkorting voor hoofdkwartier). Je vindt ons H.K. op de hoek van de Kleikoeleweg en de Kremerslaan in Landgraaf. Je mag eerst vier weken gratis komen kijken. Als je nog vragen hebt kun je ons altijd mailen. Kijk voor het emailadres bij de leiding pagina.

Brochure

Brochure tijdelijk niet beschikbaar.