Wij zijn de Roverscouts. Jongens en meiden van 18 tot 23 jaar. Wij komen bij elkaar op maandag van 20.00 tot 22.00 of later... Wij draaien volledig zelfstandig en raadplegen onze adviseur als dat nodig is.

We maken ons eigen programma. Hiervoor maken we een maandplanning waarbij iedereen aan de beurt komt om het programma voor een opkomst te verzorgen. Diegene die het programma organiseert mag zelf het spelgebied bepalen. 

Wat doen wij tijdens opkomsten?

  • bosspellen zoals levend cluedo, levend stratego, vlag veroveren;
  • wijkspellen o.a dat je naar bepaalde plaatsen opzoek moet aan de hand van foto’s of door het oplossen raadsels, of verstoppertje door heel de wijk met een app;
  • bordspellen/ kaartspellen;
  • binnenspellen zoals trefbal, stoelenvoetbal, Milan bal.

Voor onze speltak organiseren wij ook elk jaar drie competities:

Competitie 1 verandert niet. Elk nieuw lid neemt het op tegen de huidige leden in een spelletje Jachtseizoen en daar houden wij een score van bij.

Competitie 2 verandert na ieder scoutingjaar. We houden bij elk spel bij hoe vaak iemand wint en aan het einde van het seizoen krijgt de winnaar een prijs. Voorbeelden van de spellen uit deze competitie zijn: sportspellen, bordspellen, quiz, team.

Competitie 3 is onze kampcompetitie. Tijdens het kamp worden diverse spellen en activiteiten gedaan waarbij je punten kunt halen. Degene met de meeste punten aan het einde van het kamp wint de kampbokaal

Uitstapjes/activiteiten
Wij plannen met onze groep eens in de 2 maanden een activiteit. Tijdens deze activiteiten gaan we poolen, bowlen, film kijken noem het allemaal maar op. Deze activiteiten doen wij wel op eigen kosten. Het geld dat wij verdienen in onze kas bewaren wij voor een geweldig zomerkamp.